Láncdohányos vagyok, napi 1 dobozt szivok, de ha lehetne, elmenne 3 is akár. Május 1-jén leszokom a dohányzásról. Milyen tippet tudtok adni az elvonási tünetek enyhitésére?
Nem akarom csökkenteni, egyik napról a másikra fogom letenni, de nagyon félek, hogy kibirhatatlanul hisztis leszek vagy rosszul leszek. Tud valaki segiteni, aki láncdohányos volt és hirtelen tette le. Mi segitett?
köszi
Egy adott szokás elhagyásának szinte teljes mértékű sikerét meghatározza az, ha valami más elfoglaltság váltja fel az elhagyott szokás helyét.
Ne arra koncentrálj, hogy nem dohányzol többet, hanem arra, hogy amikor újból rágyújtanál akkor mivel tudnád helyettesíteni a dohányzást. A sport jó ötlet ilyen szempontból, de emellé még jöhetnek más tevékenységek is, hogy az esős napokon se növekedjen az esélye annak, hogy rágyújtasz.
Az elvonási tünetek fizikailag nem annyira nehezen elviselhetőek, mint azt sokan állítják. A pszichikai tényező sokkal meghatározóbb. Egy láncdohányosnál a fizikai tünetek kellemetlenebbek, mint egy alkalmi dohányosnál, viszont nem képtelenség elviselni őket, amennyiben pszichikailag egy kiegyensúlyozott állapotot tudsz elérni. Ez egyénenként különbözik és a legfontosabb kérdés amit feltehetsz magadnak az az, hogy milyen tényezők hatására lettél láncdohányos, mert a kiváltó ok egyáltalán nem mindegy és attól függ az, hogy milyen lépéseket kell tenned ahoz, hogy leszokj.
köszönöm a válaszokat.
19 vagyok, női, vékony cigit szivok, kék vogue-ot. néha piros vagy arany marlborot. lassan 3 éve dohányzom. szerintem a depresszióm miatt szoktam rá. napi minimum 1 dobozt, de ha van pénzem vagy szórakozom, akkor 2 is elmegy, és volt rá példa, és ha tehetném még többet szivnék.
Szia!
Így ennyi év távlatából sikerült a leszokás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!