Miért olyan elítélendő a dohányzás?
"De a hobbi az mindenkinek a magánügye."
Az nem magánügy ha más egészségét veszélyezteti!
mert a legtöbb ember nem képes kulturáltan cigizni (már ha van ilyen) tehát másoktól távol, nem zárt helyen, nem túl gyakran szívni. minden nap előfordul hogy sétálok hogy szívjak egy kis friss levegőt, megy előttem valaki, rágyujt, füstfelhő felszáll, egyenesen a képembe. és akkor mit tudok csinálni? én megyek arrébb, vagy nyelem a füstöt. de az első slukkot már mindenképp lenyeltem.
ha meg betegek lesznek a cigitől a TB fizeti a kezelésüket, holott azt a pénzt -ha nem lopnák el- lehetne másra is költeni. kórházfejlesztésre, önhibájukon kívül betegekre stb.
"mert a legtöbb ember nem képes kulturáltan cigizni (már ha van ilyen) "
Van ilyen, nem is kevés, csak az nem tűnik fel neked, mert észre sem veszed.
"ha meg betegek lesznek a cigitől a TB fizeti a kezelésüket, holott azt a pénzt -ha nem lopnák el- lehetne másra is költeni. kórházfejlesztésre, önhibájukon kívül betegekre stb."
Ez a legrosszabb kifogás, amit szoktak mondani! Az alkoholistákat, drogosokat, elhízottakat, mozgásszegény életmódot és helytelen táplálkozást folytatókat, felelőtlen szexuális életet élőket, napi 5-10 órát számítógép előtt töltő fiatalokat miért nem ítélitek el ugyanezért? Hidd el elenyészően kevés ember van, aki önhibáján kívül lesz beteg, csak ezt nagyon kevesen veszik figyelembe, holott ez is ugyanolyan terheket ró a költségvetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!