Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért olyan elítélendő a...

Miért olyan elítélendő a dohányzás?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem.Pedig nem dohányzok.
2012. ápr. 20. 23:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Valamit mindig ki kell emelni. A piával nem bírtak. Most a dohányosokon a sor.
2012. ápr. 21. 00:01
 2/17 anonim ***** válasza:
Mert nyíltan és egyértelműen rongálja az egészséget (lassú öngyilkosság), és mások egészségére is hatással van. Ráadásul olyan "hobbi", ami költséges ÉS hasztalan.
2012. ápr. 21. 00:05
 3/17 anonim ***** válasza:
Mert zavaró a bűze, és utálom, ha az arcomba fújják. Én is bagóztam anno, de mindig kínosan ügyeltem rá, hogy távolabb álljak, és ott cigizzek.
2012. ápr. 21. 00:06
 4/17 A kérdező kommentje:
2 De a hobbi az mindenkinek a magánügye.
2012. ápr. 21. 00:08
 5/17 anonim ***** válasza:
Jaj, hát idézőjelbe tettem. Nevezhetjük szokásnak is. De igazából ez egy függőség.
2012. ápr. 21. 00:17
 6/17 anonim ***** válasza:

"De a hobbi az mindenkinek a magánügye."

Az nem magánügy ha más egészségét veszélyezteti!

2012. ápr. 21. 00:18
 7/17 A kérdező kommentje:
Lemaradt az idézőjel.
2012. ápr. 21. 00:18
 8/17 A kérdező kommentje:
Ha nem fújja az arcomba,akkor nem veszélyezteti az egészségem.Én azt ítélem el,aki terhesen dohányzik,vagy a cigire költi a pénzt a gyerekei és a családja helyett.Azt viszont nem nézem le,aki azért dohányzik,mert szereti,de közben nem árt vele senkinek.Én az utóbbi dohányos voltam.
2012. ápr. 21. 00:20
 9/17 anonim ***** válasza:

mert a legtöbb ember nem képes kulturáltan cigizni (már ha van ilyen) tehát másoktól távol, nem zárt helyen, nem túl gyakran szívni. minden nap előfordul hogy sétálok hogy szívjak egy kis friss levegőt, megy előttem valaki, rágyujt, füstfelhő felszáll, egyenesen a képembe. és akkor mit tudok csinálni? én megyek arrébb, vagy nyelem a füstöt. de az első slukkot már mindenképp lenyeltem.

ha meg betegek lesznek a cigitől a TB fizeti a kezelésüket, holott azt a pénzt -ha nem lopnák el- lehetne másra is költeni. kórházfejlesztésre, önhibájukon kívül betegekre stb.

2012. ápr. 21. 00:33
 10/17 anonim ***** válasza:

"mert a legtöbb ember nem képes kulturáltan cigizni (már ha van ilyen) "

Van ilyen, nem is kevés, csak az nem tűnik fel neked, mert észre sem veszed.

"ha meg betegek lesznek a cigitől a TB fizeti a kezelésüket, holott azt a pénzt -ha nem lopnák el- lehetne másra is költeni. kórházfejlesztésre, önhibájukon kívül betegekre stb."

Ez a legrosszabb kifogás, amit szoktak mondani! Az alkoholistákat, drogosokat, elhízottakat, mozgásszegény életmódot és helytelen táplálkozást folytatókat, felelőtlen szexuális életet élőket, napi 5-10 órát számítógép előtt töltő fiatalokat miért nem ítélitek el ugyanezért? Hidd el elenyészően kevés ember van, aki önhibáján kívül lesz beteg, csak ezt nagyon kevesen veszik figyelembe, holott ez is ugyanolyan terheket ró a költségvetésre.

2012. ápr. 21. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!