Attól, hogy mindenhol szinte mindenhol tilos a dohányzás, lesz aki nem fog dohányozni?
Az a cél,hogy az államnak több bevétele legyen! Eddig is megoldották,hogy voltak nem dohányzó és dohányzó helyek.
Emiatt aki erős dohányos,nem fog lemondani róla.
Nem igazán értem a kérdést. Látni így is fogod, mert a bejárattól 5 méterre jelölik ki a dohányzóhelyet, de legtöbbször kint az utcán, mert nem minden helynek van belső udvara. Szóval ezzel nem az a cél, hogy ne lásd, hanem hogy fizikailag valamennyire elhatároljanak minket tőletek.
Ha a rászokók számát akarják csökkenteni, akkor betiltják a reklámokat (gondolom megtették, annyira nem figyelem hogy miújság, de egy ideje nem láttam reklámot) meg felcsavarják az ár adótartalmát.
A kocsmákból nem értem miért kellett kitiltani.Volt dohányzó meg nem dohányzó rész.A kocsmákhoz századok óta hozzátartozik a cigaretta.Amikor sétálok az utcán a fiammal , a kocsmák előtt az emberek isznak és dohányoznak mivel bent nem lehet , és az arra járkáló gyerekeknek rossz példát mutatnak hogy isznak ott meg cigiznek.
Akik a törvényeket hozzák már átestek a ló túloldalára.A nem dohányzókat akarják védeni de akkor mi lesz a dohányzókkal?Ők már nem is emberek?Nem dohányzom , de teljesen átlátom a helyzetet.
A dohányzás nem hétköznapi dolog.
A sámán szívjon dohányt, hogy transzba essen. Tömj meg egy pipát, és szipákold el órák alatt. Szertartás. Tudod mi az?
A napi egy doboz cigi nem az.
A kocsmákból kitiltásnak az egyik oka az, hogy a kocsma a pultosok számára munkahely és alapvető cél, hogy az ember a munkahelyén ne legyen kitéve egészségkárosító dolgoknak (mások dohányfüstjének akár napi 12-13 órában is).
A másik dolog, hogy a kocsmárosok többsége sajnos nem áldozott arra, hogy normális levegőztető legyen a kocsmájában. A dohányzás kulturált körülményeinek megteremtése nélkül sok szórakozóhelyen a nem dohányzóknak hozzá kellett szokniuk ahhoz, hogy egy esti sörözés után a ruhájuk és a hajuk kiszellőztethetetlenül füstszagú, kontaktlencsében nem lehet sok kocsmában ellenni, mert füst irritálja a lencseviselők szemét stb...
Engem a legtöbb helyen nem zavar a dohányzók társasága, de a hétvégi szórakozóhelyeken ahol amúgy is nagy a tömeg, sokszor már tényleg nehéz elviselni a füstöt. Ez nem a dohányzók hibája, hanem a helyet üzemeltetőé, aki megtehetné, hogy befektet egy levegőcserélő berendezésbe, csak sajnálja rá a pénzt.
Igaz, hogy sokan így is kimennek majd az utcára dohányozni, de aki nem erős- vagy láncdohányos az emiatt kevesebbet fog rágyújtani, mintha ugyanazt megtehetné odabenn az asztalnál ülve.
Egy angliai kisvárosban egy évvel a szigorú dohányzási tilalom bevezetése után, 40%- al csökkent a szívinfarktusos esetek száma. Azt hiszem ez az adat magáért beszél. Általános tapasztalat, hogy mindenhol minimum 10%- al esnek a dohányzással kapcsolatos megbetegedések előfordulásai a tiltás után.Bízom benne, hogy ez volt a fő ok.
Ettől függetlenül, én régebben dohányoztam, és tudom milyen jó időtöltés barátokkal egy ital és cigi mellett egy jó beszélgetés.
Szerintem lehetővé kéne tenni a kocsmákban, pubokban az elkülönített dohányzóhelyiség működtetését, megfelelő szellőztetésel.
leabab! Volt az elkülönítéses időszak, az egyik kedvenc kocsmában pl. üres volt a nemdohányzó terem. Ha egy hétfős társaságból ketten dohányoztak, akkor már kint ültek le.
Persze emiatt megszüntették a nemdohányzó részt, mert túl sok négyzetméter marad kihasználatlanul, amit ugyanúgy bérelni, fűteni, világítani kellett.
A kisvárosos példa jó, de nem mérvadó. Egész országra talán az lehet. De egy infarktus kiváltója lehet egy munkahelymegszűnés vagy pénzügyi ballépés is.
A tüdőrák mondjuk sokkal direktebb kapcsolatban van általában a dohányzással.
Én támogatom hogy buszmegállókban, iskolákban ne lehessen, de nem értem hogy kocsmatulajdonosok miért nem dönthetnek. Csak tegyenek ki táblát az ajtóra hogy füstös vagy mentes a hely, aztán attól függően az emberek választhatnak.
De sebaj, ahogy hallom már kiválóan megkerülték ezt a szabályzást is a dohányklubbokkal, amik magánlakásban üzemelnek. Ez van, aki akarja kikerüli bármelyik törvényt.
Igen, igazad lehet, kibúvó mindig van.
Amíg ekkora adóbevételt hoz, legális marad, bármennyire káros.
Azért én a 40%-os adatra felkaptam a fejem.
Az tény, hogy a dohányzás a tüdő-, gége- és szájüregi daganatokkal közvetlenebb kapcsolatban van. Ugyanakkor a szívinfarktus egyik fő rizikófaktora is, a stressz, túlsúly és egészségtelen ételek- italok mellett.
Visszatérve az eredeti kérdésre, szerintem a tiltás miatt nem sokan fogják abbahagyni. Ha tovább emelkedik az ár, az hatásosabb.
Meg az az igazság, túl lassan öl ahhoz, hogy komolyan vegyék a veszélyét. A legtöbb ember a "velem úgysem történhet meg, hogy rákos legyek" téveszmében szenved.
Stimmel amit mondasz. :)
Mondjuk elég kellemetlen az utcán álldogálva dohányozni, de szerencsére már javul az időjárás.
Szerintem (jelezném hogy dohányzom) az lenne a legbiztosabb módszer, ha ténylegesen nem jutnának 18 alatt cigihez a fiatalok. 18 év felett talán van már annyira felnőtt az ember, hogy a saját érdekei szerint el tudja dönteni hogy akar vagy nem dohányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!