Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Aki rászokik a cigire az is...

Aki rászokik a cigire az is fokozatos ember?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ez is más-,más fokozatokban van?

Van aki fél óránként rohanna rágyújtani, de van aki egy nap 3-4 szálat szív, és azt is mondja, hogy rávan szokva.

Akkor ez különböző?

Van aki nagyon menni akar cigizni, van aki nem annyira?

2012. márc. 26. 19:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Van, aki max. két óráig bírja ki nikotin nélkül. Utána már jönnek az elvonási tünetek, de inkább félóránként gyójtana rá az ilyen ember.
2012. márc. 26. 19:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, végülis vannak fokozatok.

Vannak akik csak hétvégente cigiznek és vannak akiknek elhanyagolható akár hónapokig. Ez különböző egyénenként, mint sok dolog az életben.

A " függőségi fokozat "- ot legfőbb mértékben a környezet határozza meg.

2012. márc. 26. 19:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Vannak erős és gyenge dohányosok, no meg a "kocabagósok". A koca, csak alkalmanként, társaságban, italozás közben gyújt rá, ha megkínálják. A gyenge általában naponta elszív egy párat, de főként ő is társaságban, de már vannak bizonyos szokásai, pl. elszív egyet kávéhoz, a WC-n stb.

Erős dohányosról akkor beszélhetünk, ha több, mint egy dobozzal elszív naponta és nem kötődik feltétlen rítusokhoz, hanem rágyújt pl. unalmában vagy ha várakoznia kell. A legerősebb fokozat a láncdohányos, kb. percenként már rágyújt, de kibírhat egy órát is, ekkor viszont gyors egymásutánban kettőt, hármat is elszív, hogy pótolja a nikotint. Csak bizonyos fokig befolyásolja a dohányzást a környezet, pl. tiltott helyen egy láncdohányos is visszafogja magát, de ettől nagyon rosszul van, és keresi az alkalmat a dolog pótlására. A láncdohányos kb. 100 szálat nyom el egy nap. (Mindegyik fokozatban voltam, sajnos tapasztalatból ismerem a részleteket.)

2012. márc. 26. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: a láncdohányos kb. 10-15 percenként gyújt rá. (a szám kimaradt a leírásból:D)
2012. márc. 26. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egy idő után mindenki eljut a láncdohányos szintre.Én ahogy rágyújtottam először,egyből rászoktam,alig vártam,hogy másnap vehessek magamnak egy cigit,beleszerettem abba az érzésbe:)Először napi 5 szálat szívtam,de attól is rosszul voltam.Ez föl ment 8 szálra.Majd történt velem valami rossz dolog és akkor már 1 dobozzal szívtam.Ez szerencsére nem ment feljebb,mert vigyáztam,de amikor valami problémám volt,fájt valami,mindig átmentem láncdohányosba,mert akkor nem érdekelt semmi.Na,akkor elment egy nap 1,5 doboz,de attól már én is rosszul voltam,fájt a tüdőm és lelkifurdalásom volt magammal szemben,féltem,hogy valami bajom lesz tőle.Már nem cigizek,vannak helyette sokkal jobb dolgok is,de jó rá visszaemlékezni:)
2012. márc. 26. 21:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Napi min. egy doboz cigit szivtam régebben, szerintem erős dohányos voltam, 3 éve nem gyújtok, nem gyújtottam rá! nem volt könnyü a leszokás, de ma már nem hiányzik.

...hogy sikerült? erős akaraterő, és elszántság!!!

2012. jún. 25. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!