Aki rászokik a cigire az is fokozatos ember?
Úgy értem, ez is más-,más fokozatokban van?
Van aki fél óránként rohanna rágyújtani, de van aki egy nap 3-4 szálat szív, és azt is mondja, hogy rávan szokva.
Akkor ez különböző?
Van aki nagyon menni akar cigizni, van aki nem annyira?
Igen, végülis vannak fokozatok.
Vannak akik csak hétvégente cigiznek és vannak akiknek elhanyagolható akár hónapokig. Ez különböző egyénenként, mint sok dolog az életben.
A " függőségi fokozat "- ot legfőbb mértékben a környezet határozza meg.
Vannak erős és gyenge dohányosok, no meg a "kocabagósok". A koca, csak alkalmanként, társaságban, italozás közben gyújt rá, ha megkínálják. A gyenge általában naponta elszív egy párat, de főként ő is társaságban, de már vannak bizonyos szokásai, pl. elszív egyet kávéhoz, a WC-n stb.
Erős dohányosról akkor beszélhetünk, ha több, mint egy dobozzal elszív naponta és nem kötődik feltétlen rítusokhoz, hanem rágyújt pl. unalmában vagy ha várakoznia kell. A legerősebb fokozat a láncdohányos, kb. percenként már rágyújt, de kibírhat egy órát is, ekkor viszont gyors egymásutánban kettőt, hármat is elszív, hogy pótolja a nikotint. Csak bizonyos fokig befolyásolja a dohányzást a környezet, pl. tiltott helyen egy láncdohányos is visszafogja magát, de ettől nagyon rosszul van, és keresi az alkalmat a dolog pótlására. A láncdohányos kb. 100 szálat nyom el egy nap. (Mindegyik fokozatban voltam, sajnos tapasztalatból ismerem a részleteket.)
Napi min. egy doboz cigit szivtam régebben, szerintem erős dohányos voltam, 3 éve nem gyújtok, nem gyújtottam rá! nem volt könnyü a leszokás, de ma már nem hiányzik.
...hogy sikerült? erős akaraterő, és elszántság!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!