Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nemrég tettem le a cigit és...

Nemrég tettem le a cigit és eléggé ki vagyok. Meddig fog ez még tartani?

Figyelt kérdés

Az elvonási tünetek nem olyan durvák,csak annyi,hogy fáj a hasam,mert emésztési gondjaim vannak.Néha fájnak a kezeim is,de azt is elviselem.Nagyobb bajt jelent a megszokottság.Az valami borzalmas,nagyon megvisel.Különösen a tegnap este volt fájdalmas.Hajnalban értem haza és ilyenkor mindig el szoktam szívni egy szál cigit a teraszon,de most nem tettem.Előre lelombozott,mert az volt a kedvenc cigim:(Most is bennem van az,hogy mennék ki rágyújtani,fáj a torkom is,mert hiányolja a füstöt.Egy másik csodálatos tünet az,hogy mindenen sírok.Még azon is,amin eddig röhögtem.És ami még félelmetes,hogy miután elnyomtam az utolsó cigimet,este rémálmaim voltak és 2 óránként felébredtem.Ez normális?

Utálok szenvedni,de még véletlenül sem akarok rágyújtani.Mikor lesz vége ennek a rémálomnak?Amúgy ez a 3.napom cigi nélkül.Azt mondják,az első 3 nap ilyen pocsék.Holnap jobb lesz?:(

2012. márc. 18. 13:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
nem tudom, nekem 3 hét után is ugyanilyen szar volt. akkor azt mondtam, hogy inkább élek 20 évvel kevesebbet, mint többet, de úgy hogy szar.
2012. márc. 18. 13:20
 2/16 anonim ***** válasza:
Jó vagy ne add fel!:) 7 év cigi után mondhatni sikeresen leszoktam remélem végleg. Egyszer letettem 2 évre majd visszaszoktam majd megint leszoktam fél évre újra visszaszoktam most pedig lassan egy éve semmi cigi. Nekem is fájt mindenem, hazaértem csak feküdtem. Rázott a hideg 43 fokban a tengerparton fekete pulóverben ültem mert fáztam. Nagyon durva volt. Első 1 hét inkább ami rossz. Utána sem lesz kellemes, de jócskán elviselhetőbb. 1 hónap után már jó lesz a dolog. Én végre eljutottam arra a szintre, hogy egyáltalán eszembe sem jut a cigi. Ilyen eddig nem volt nem szeretnék még egyszer visszaszokni arra a drága büdös sz@rra...! Sok sikert meg tudod csinálni ne add fel!
2012. márc. 18. 13:25
 3/16 A kérdező kommentje:

1 :(

2 Köszi:)Én is úgy tervezem,hogy végleges lesz:)Ez tényleg durva.Bár nekem a kézfájás inkább megnyugtató,mert előtte zsibbadt,amikor cigiztem.Nekem most ingadozik a közérzetem.Egyik pillanatban nagyon bennem van,hogy mennék ki a teraszra rágyújtani,másikban viszont tök jól érzem magam és ez folyton hullámzik.Ez a legelviselhetetlenebb nekem az egészben:SMost azon gondolkozok,hogy elmegyek vásárolni,de ebben az lesz a vicc,hogy miközben várok a buszra,mindig el szoktam szívni egy cigit,vagy kettőt is.Úgyhogy most pontos leszek.:D

2012. márc. 18. 13:53
 4/16 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, amit érzel, ezek a híres elvonási tünetek, súlyos addikciót okozó DROG-ról készülsz leszokni. Én az első 1 hetemre nem is igazán emlékszem, mert úgy szenvedtem mint a kutya. Én se bírtam rendesen aludni, fájtak az ízületeim meg a torkom (ezt nagyon furcsállottam) is és folyton bőgni meg visítva hisztizni lett volna kedvem. Szabályosan bele voltam betegedve a tudatba, hogy nem lesz már több "vigaszcigi"... Én nagyon hiperaktív voltam, állandóan csináltam valamit, volt, hogy esténkét órákig sétálgattam céltalanul, meg takarítottam a lakást. Én végül 2 hét után újra rágyújtottam részegen egy buliban, úgyhogy azt tanácsolom neked, hogy most jópár hétig kerüld el a nagyobb piálásokat, mert józanon én se tettem volna meg, de ugye alkohol hatása alatt másabb. Gondolj arra, hogy milyen menő lesz, hogy sokkal jobb lesz a fizikumod, marad pénzed és nem fognak egy utolsó proli tuskónak nézni, mikor rágyújtasz az utcán, az épületek előtt arról nem is beszélve, hogy jó illatú lesz a bőröd, hajad, a kezed meg a ruháid. Egyébként 1 hét múlva már jobb lesz testileg, de a lelki függés csak sokára fog elmúlni, az eltart akár 1-2 évig is. De csak biztatni tudlak, hogy végigcsináld!
2012. márc. 18. 14:08
 5/16 A kérdező kommentje:
4 Én is ilyen hiperaktív vagyok,mindig muszáj csinálnom valamit:)Nem járok úgy sehova,nem is iszok,úgyhogy ez így könnyebb lesz,mert részegen befolyásolhatóbb az ember.Az segít,hogy semmilyen érv nem szól a cigi mellett,csak ellene.Még az élvezet sem.Engem az meggyőzött,hogy ahogy elszívok egy szál cigit,egyből elillan a nikotin és utána ugyanolyan elvonási tüneteim lesznek,mintha ki tudja,mennyit nem cigiztem volna,úgyhogy semmi értelme,mert így is,úgy is szenvedek.Csak a megszokás rossz,olyan furcsán érzem magam,mintha most költöztem volna el egy tök ismeretlen helyre,ahol minden új.Úgyhogy ha akarom,ha nem,megvisel.Mondjuk én aludni legalább tudok,szerencsére...csak vannak olyan helyzetek,amikor mindig rágyújtottam.Pl este kívántam a legjobban a cigit,mindig akkor gyújtottam rá.Mindig az volt,hogy vacsi után rágyújtottam,utána ittam egy kakaót és még egyszer cigiztem,utána gépeztem,végül megint cigiztem,fogat mostam és utána is rágyújtottam.Úgyhogy nekem este lesz majd macskajaj:DRáadásul tökre szeretem az estéket,olyan jó olyankor kimenni cigizni,amikor mindenki alszik.:)Vagy tegnap pl sétálgattunk a környéken egyik barátommal.Kezdetben elég jól viseltem,hogy nem cigizek,de később egyre elviselhetetlenebb lett.Ráadásul én akkor cigizek a legtöbbet,amikor elmegyek valahova.Akkor kezdődött a macskajaj,amikor sétáltunk lefelé a dombon és megálltunk nézni a tájat.Na,ilyenkor szoktam mindig cigizni.Akkor viszonylag gyorsan elmúlt,nem volt gáz.De utána fél órával nagyon rámjött,hogy hiányzik valami és ott szenvedtem.Bocs a regényért mindenkitől,de olyan jól esik kiírni magamból:)
2012. márc. 18. 14:50
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Nemsokáig fog tartani. Úgyis rágyújtasz.
2012. márc. 18. 15:50
 7/16 A kérdező kommentje:
6 Lepontoztalak:)
2012. márc. 18. 15:51
 8/16 anonim ***** válasza:
Az utolsóval ne foglalkozz, savanyú neki a szőlő... Én veled vagyok, remélem, én is összeszedem magam annyira, hogy nekiugorjak egy tényleges leszokási kísérletnek!:) Egyébként nekem az is sokat segített, hogy leszokós emberek fórumjait olvasgattam, ebből merítettem erőt. Tele van velük az internet:)
2012. márc. 19. 11:06
 9/16 anonim ***** válasza:
Ennyire azért nem mindenkinek durva a leszokás, de a te idegrendszeredre biztos máshogyan hatott a nikotin. Egy szóval: tisztulás van, méregtelenítés, így ne csodálkozz. Ennyire piszkált bele az agyadba ez a szar. Egy-két hét, és a tünetek enyhülnek. Utána meg már soha nem is fogod megérteni, miért kellett ezt szívni. Sok sikert, és kitartást kívánok!
2012. márc. 19. 14:30
 10/16 A kérdező kommentje:

8,9 Köszi:)Azóta sem gyújtottam rá.Az első 2 napot végigbőgtem,szörnyű volt.Másodpercenként jött az inger,hogy vegyem fel a kabátom és menjek cigizni.Most van a 3 nap,sokkal jobb minden:)Bár még mindig furcsa cigi nélkül az élet,ezt is meg kell szokni.Én is az idegrendszerre tippelek,arra lehetett a legjobban hatással a nikotin.

8 Ha gondolod,küldhetek egy könyvet,ami nagyon sokat segít.

2012. márc. 19. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!