A fiam kábítószerezik, ö azt mondja hogy csak füvezik az nem kábítószer. Hogyan tudom névtelenül feljelenteni a dillerét?
Hello!
A kérdésre...
Szóval van egy fiad, aki néha eltol egy trombitát, és ezért elvonóra küldenéd, és a dealerét lecsukatnád... Szóval most jöjjön az én SAJÁT véleményem... A fű nem fog ártani a gyereknek, viszont könnyen az élete értelmévé válhat... SZERINTEM ha van hobbija, amit szeret, akkor ez csak a hétvégi kikapcsolódás lesz, ami mindenkinek kell... A dealer meg... Szerintem is börtönbe vele...=)) Aki van annyira pofátlan, hogy gyógynövényt áruljon, az a sittre való... A gyerek menjen inkább kocsmába, hogy IDEGMÉRGET VÁSÁROLJON...
Válaszolók...
A fű drog... Ahogy az alkohol is az... Ha utána olvas a témának, normális forrásokból, akkor maximum rábeszélni tudja a gyerekét... Valaki mondta, hogy hallucinálás... Az ilyen embereket nem engedném közösségbe... Ami még viccesebb, hogy amiket utána felsoroltál mind ártalmatlan dolog... Azért kapsz 8 évet, mert kutya ugat, pénz beszél... Nem, nem káros (és nem is annyira drága, mint a cigi)...
A végén előjött a gyógyszer téma, ami nagyon tetszik...=))
Én is hallottam olyanokat, hogy napi egy bor az jó... Eddig nincs is semmi probléma... Viszont a mellékhatások keményebbek... Nem hiába IDEGMÉREG... Viszont ott van a fű... Amit egyre több országba lehet kapni receptre... Kevesebb mellékhatás, jobb eredmény... Kisebb a hozzászokás, és a rászokás esélye... Viszont tovább olvasva nem tetszett ennyire... Mi nem állítottuk, hogy nincs az alkoholnak jó hatása, te viszont elmondod, hogy a THC-nak nincs igazolt egészség javító hatása... Kalandoztam már orvosi Cannabisról szóló oldalon, és onnan nem ezt szűrtem le... Ráadásul rengeteg más is van a kenderben a THC-n kívűl (CBD, CBG...)...
Síkbutaság, amit beszélsz, de nem baj.
A fajtád képtelen felfogni, hogy nekem semmi bajom az önpusztítással, így is túl sokan vagyunk ezen a bolygón, így majd a férgese hullik csak. Tőlem annyit füvezik, iszik, heroinozik mindenki, amennyit csak akar. Tényleg nem zavar.
Kis érdekesség tóni: a vörösborban sem csak az alkoholnak van bizonyítottan pozitív élettani hatása.
Arra nem mondok semmit, hogy a füves cigi milyen egészséges. Ismétlem, nincs bajom ezzel a felfogással, csak nem kell butaságokat beszélni. Minden füves fütyi azzal jön, "dehogy az alkoholis méreg, sőt, rosszabb, sőt, maga a sátán".
Be kéne ezt fejezni. Nagyon jól tudjuk, hogy Magyarországon, ahol a lakosság 10%-a definitív alkoholista és a valós arány 30% körül lehet - a terhes nőket és a kétéves gyerekeket is ide értve -, ott egyrészt nem beszélhetünk kulturált alkoholfogyasztásról és arról sem, hogy a fű több kárt okozna, mint az ivás.
Szerintem nincs is épeszű ember, aki ezt mondja. De ez a kitoszott kreténség, hogy a fű az mennyire jó, és igazából csak rábeszélni lehet a gyereket, szánalmas és elképesztő ostobaság.
Hello!
A síkbutasággal vitatkoznék...
Az embert nem osztjuk fajtára, mert egy nembe tartozunk, ez után maximum rasszokról beszélhetünk...
A fű tényleg arról híres, hogy a férgesek belehalnak...=))
Engem sem zavar ha valaki drogozik, de a baromság annál inkább...
Nem is írtam, hogy a borban csak az alkoholnak van pozitív tulajdonsága...
Azért jön minden füves ezzel a szöveggel, mert nagyjából igaz...
Néha azt vettem ki a szavaidból, hogy a fű az rossz, viszont egy tényt sem írtál, ami erre vonatkozna...
Egyszer azt is megemlítetted, hogy a füves ciginek nem sorolod a káros hatásait, de az égésből származó melléktermékeken kívül nem hiszem, hogy nagyon tudnál...
A helyzet az, hogy a térdéig sem érsz a gondolatnak, nem látod a képet egészben.
Mindenfajta kábítószer definitíve az önpusztítás egy formája. Akkor is, ha orvosi, fájdalomcsillapító céllal használjuk.
Ettől még semmi sem lesz egészséges. Antibiotikumot sem kanalazol be napi szinten, mert kicsinál. Én személy szerint undorodom a gyógyszerreklámoktól is, mert az ember fejébe azt ülteti el, hogy milyen jó lenne bevenni pár szemet.
Az alkoholos italok bizonyos formáinak kis mennyiségű fogyasztása bizonyítottan pozitív élettani hatású. A cigarettázás meg bizonyítottan káros élettani hatású. A füvezés legtöbb esetben cigarettás fogyasztást takar. Össze lehet adni a dolgot, de sejtem, hogy ez is meghaladja a képességedet.
Most komolyan arra vonatkozóan kérsz adatokat, hogy a cigaretta egy kábítószerrel kombinálva mennyire káros?
Nem, ne is válaszolj. Maradj csöndben.
Hello!
A magas lóval az a baj, hogy nagyot lehet esni róla...
Amúgy nem tudom ki vagy, nem tudom milyen tapasztalt, de hogy nem túl intelligens, az biztos... Itt magyarázol arról, hogy milyen káros a kábítószer, pedig ez csak egyetlen megközelítés (mellesleg azzal vádolsz, hogy én nem látom át)... Hadd áruljam el neked, hogy a kábítószer nem csak parti, vagy orvosi kellék...
Az LSD-t nem véletlenül hívják a lélek gyógyszerének, a sámánok nem szétcsapni akarták magukat a gombával, a törzs tagjai nem a hányásukban fetrengtek, és b@asztak össze-vissza az Ayahuascától, és Indiába a füvet nem gengszterek szívják, hanem a köztiszteletben álló Gondolkodók...
Ha tudnád értelmezni a mondatom, akkor nem azzal jönnél, hogy a cigi az káros (mert ezzel én is tisztában vagyok), hanem elmondanád, hogy szerinted miért káros a fű, vagy ha még merészebb vagyok, a gomba, az LSD, a kaktusz, vagy a DMT...
Vagy ha nem értenéd amit kérek tőled, akkor tessék, kezdem én. Az alkohol mellékhatásai:
Tönkreteszi a májad, Pusztítja az egyetlen sejtet, ami nem regenerálódik (ehhez képest, szerintem eléggé elhanyagolhatóak a jó tulajdonságai)...
Te viszont látom, hogy elég okosnak hiszed magad, ezért megkérlek, hogy válaszolj...
Definitíve az. Mert függőséget okoz. Itt nem arról beszélek, hogy kipróbálod, vagy hogy évente nyomsz-e egy cigit, mert ebbe nem halsz bele (bár jót sem tesz jelenlegi tudásunk szerint).
Hülyeséget beszélsz.
Napi 22-32g alkoholnak semmilyen májat vagy idegrendszert érintő káros hatása nincs. Pozitív, az meg van. De nem kéne úgy viselkedned, mintha én egy gyöpött fejű jóember lennék, aki szerint a fű az ördög műve. Nem ezt mondtam. Szerintem tök rendben van.
Csak azt mondom, hogy ne beszélj már butaságot.
Hello!
Gondolom az első mondat a cigire vonatkozott, de arról mondtam, hogy szerintem sem jó dolog...
Jó, akkor tegyük fel, hogy mértékkel az alkoholnak nincs negatív mellékhatása, viszont te azon voltál kiakadva, hogy füvesek azzal jönnek, hogy a kender kevésbé káros, mint az alkohol, közben, meg még mindig nem bizonyítottad ennek az ellentétét...
Nem csak, hogy az alkoholnak rendszeres, kis mennyiségben nincs káros hatása, hanem pozitív van neki. Napi 22-32g fogyasztásnál sör vagy bor formában csökkenti a rákos és kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát.
Ismétlem, ezek pozitív hatások.
A fűvel kapcsolatban nincs ilyen.
Hello!
Szóval ismét bebizonyítottad, hogy nem értesz a fűhöz...
Hogy én is csak a megelőzésről beszéljek, megemlíteném a neuroprotektív hatását, aminek köszönhetően megelőzi az Alzheimer kórt... A meglévő betegségek gyógyításáról akkor már nem is írok...
Amúgy párszor megemlítetted, hogy a kendernek nincs ilyesféle hatása... Szóval idejössz, egy kenderrel foglalkozó kérdéshez, és osztod az észt az alkoholról? Nem vonom kétségbe, hogy értesz az alkoholhoz, de ahogyan fogalmaztál nem rég:
Csak azt mondom, hogy ne beszélj butaságot.
Ismét bizonyítottad, hogy buta vagy.
Mutass már rá kérlek arra a szakcikkre, ami emberi alanyon mutatja ki, hogy a megfelelő dózisban hatékony egy természetes kannabinoid az Alzheimer-megelőzésre. Inkább ne is keress, mert ilyen nincs, az AD kutatásával Reagen óta foglalkoznak, és ha akkor volt valaki tizenéves, akkor most mennyi, harminc? Jellemzően az Alzheimeresek korosztálya... no comment
Tehát milyen alapon ajánlgatod gyerekeknek, mint megelőzésben sikeres anyagot? Tán hazudsz?
Nem kéne szagértőnek beállítani magad, csak mert hallottál-olvastál pár olyan elméletet, ami érintheti a meggyőződésedet.
Buta vagy és fogalmad sincs arról, hogy mit jelent orvosilag hatékonynak tekinteni egy anyagot, ami nem baj, csak maradnál már csöndben, mert hozzád képest a fekete lyuk világít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!