Miért csesztetik állandóan a dohányosokat a dohányzás miatt?
Kedves kérdező és válaszolók!
Én 3 év szünet után, most már felelősségteljesen újra dohányzom. Azt gondolom, túlzás betiltani "minden" helyen a dohányzást. Aláírom, hogy a közterületeken, vendéglőkben, sőt még az utcán sem "illene" dohányozni.. Azt viszont nem tudom megérteni, hogy egy kocsmában, presszóban miért nem lehet rágyújtani.. EU-s szabályok mi?! Kíváncsi vagyok hány EU-s országban tiltják be a dohányzást egy kávézóban.. Legalább külön terem lenne az ilyen helyeken, a dohányzók részére... Egyébként, mint mondjátok a NEM dohányzóknak joga van az egészséges életvitelhez, a passzív dohányzás elkerüléséhez.. Én erre azt mondom, egy dohányosnak joga van dohányozni, számára kijelölt helyen. Én kötelességtudóan csak otthon az udvaron, vagy csak olyan helyen gyújtok rá ahol jelenleg "szabad".. De azért, ez a korlátozás már egy kicsit sok....
Ennyit erről! Sziasztok! :)
Mások társaságában megegyezés nélkül dohányozni olyan, mintha bármelyik végterméked egy ott tartózkodóra akarnád önteni.
Annak az embernek aki életében soha nem dohányzott, különösen undorító lehet a dohányfüstöt szagolni.
Legalább olyan mintha az orra alá szellentenél (már bocsánat).
Csak az a baj, hogy egy dohányosnak nem feltétlen jut eszébe, hogy ez másnak elviselhetetlenül rossz lehet.
Miért annak kell elmenekülni aki nem viseli el ha levizelik, bekenik ürülékkel vagy az orra alá fújják a cigaretta füstöt, vagyis akarata ellenére valami számára undorító dologra kényszerítik? Ezek nálam is egyenrangú, visszataszító dolgok.
Így talán érthetőbb.
Régen a villamosokon ki volt írva, hogy a padlóra köpni tilos. Az illemtakönyvekben benne van a nyilvános helyen elkövetett böfögés, szellentés, hányás tilalma.
Az ordenáré szagú bűzrudak meggyújtása, és a füstjük más emberek orra alá eresztése ugyanez a kategória. csak sajnos pár évtizeddel el vagyunk maradva ennek a tiltásában. Még nem ment át az illemszabályok szintjére, ezért muszáj törvényekkel szabályozni.
A padlóra köpést már nem tiltják, mert senkiben sem merül ez fel. Ha a nyilvános büzölgés is végre bunkóság lenne, akkor nem kellene tiltani, mert meg sem fordulna egy átlagember fejében, hogy ezt csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!