Nekem mi bajom lehet ettől?
Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy 15 éves vagyok és mamám már vagy 30 éve cigizik. Leszokni nem akar és már nem is erőltetjük. Én meg világ életemben mamámnál voltam és minden nap az ő füstjét szívtam (ami nagyon sok volt naponta!). Anyukámmal lakok, de nagyon sok időt töltök mamával, és 10 évig náluk laktunk és ők meg bent cigiztek. Elég sok füstöt tudtam ennyi idő alatt beszipákolni sajnos. Magyarul passzív dohányos vagyok 15 éve. Mi bajom lehet? Vagy már lehet most is bajom? Esetleg az valami tünet lehet, hogy állandóan hidegek a végtagjaim? (kéz és lábfejek, fül, orr) Egyszer én is kipróbáltam 3 szállal, és jó volt. Egyáltalán nem taszítanak a cigiző emberek, mert már teljesen megszoktam. Megérzem rajtuk, de már nem taszít. Kisebb koromban mamám eldobott csikkjeibe beleszívtam :) Tudom ez hülyeség és nem tudom, miért csináltam, de ebből lehet valami bajom? Nagyon érdekelne, mert úgy hallottam, hogy a passzív dohányzás is van olyan ártalmas, mint az aktív. Szóval akkor légyszíves leírnátok mi bajom lehet ebből? :) Köszönöm szépen!2012. febr. 20. 19:37
1/5 anonim válasza:
Hát a cigizés rontja a tüdőt. :S
2/5 anonim válasza:
nemhogy van, sokkal károsabb a passzív dohányzás az aktívnál. kb ugyan azt beszívod, de ugye a tüdőben átalakul, és te még csak szűrni se tudod. itt 1 cikk: [link]
3/5 anonim válasza:
Utolsó nem károsabb a passzív. Az aktív dohányos szívja a cigit, és még a kifújt füstöt is szívja egész nap. A passzív meg csak a kifújt füstöt szívja. Ezért nem dohányzom a lakásban. Kérdező, az biztos, hogy már fekete a tüdőd. Én 3 éve dohányzom, azóta nekem is hidegek a végtagjaim, valószínűleg neked is ezért.
4/5 A kérdező kommentje:
Fekete a tüdőm?! Jézusom! Ez még valahogy visszafordítható? Vagy valami orvosnál meg lehet nézetni a tüdő állapotát ilyen téren? Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. febr. 21. 16:38
5/5 anonim válasza:
el kell menni évente tüdőszűrésre, és ott kiderül.(ha háziorvos ad beutalót, akkor ingyen van, de egyébként 861 ft). én is passzív dohányos vagyok, és budapesten is élek mellette(mindkettő születésem óta, de min. 16 éve)és nem találtak semmit a tüdőmön. úgyhogy nem kell egyből pánikolni. amit tudsz csinálni, hogy sok időt töltesz friss levegőn, és jól teleszívod vele a tüdőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!