Azt hiszem elfogom hagyni a cigarettát, vélemények?
Egyszerűen már nem bírom azt a rossz közérzetet és önkép-rombolást amit érzek a dohányzást miatt. Nem vagyok láncdohányos és mégis kezdem úgy érezni magam, mintha nem is lennék ember. Belém nem neveltek cigaretta-ellenes magatartást, a baráti körömből is vannak dohányzók és egy ídő óta én is elkezdtem cigarettázni. Szeretni szeretem- melyik dohányos nem szereti ? De kezdem azt érezni, hogy ez így nem éri meg. Magammal szemben nagyon igényes vagyok, a környezetemmel toleráns és elnéző, de magammal szemben nem. Ezért is már hányingerem van amikor a tükörbe nézek és arra gondolok, hogy ma megint cigarettáztam.
Próbáltam elfojtani ezeket az érzéseket és nyugtatni magamat azzal, hogy ettől én még nem vagyok kevesebb. De a felszínre tör az, hogy " de igen, kevesebb vagy. És gyengébb is ". És minnél jobban próbálom elfojtani annál nagyobb erővel tör a felszínre.
Volt még így valaki ? Tényleg nem vérig sértett dohányosok véleményét várom, mert nekem nem volt szándékomban a dohányosokat minősíteni, aki figyelmesen elolvassa annak lejön, hogy csak és kizárólag saját magam minősítéséről van szó, ami mellesleg egy nagyon negatív önvélemény.
A válaszokat előre is köszönöm.
17/L
Köszönöm az eddigi véleményeket.
Amúgy 2. válaszoló: ez a másik dolog, hogy én mégcsak nem is divatból csináltam, ugyanis összesen egyszer dohányoztam más előtt ( ő is dohányos volt ), ezenkívül kizárólag csak akkor dohányoztam amikor egyedül voltam,tehát nem is lehet mondani, hogy divatból csináltam.
Nekem tényleg segített viszonylag bizonyos dolgokban és se nem divatból, se nem unalomból tettem.
Mindennek ellenére, mintha erősebb lenne az ellenérv
Nekem vannak mentális zavaraim. Számos valójában.
Szüleim is megmondták, hogy tény, hogy értelmes vagyok,de sajnos sok olyan múltbeli élményem volt amin még nem tettem kellőképpen túl magam. Mindemellett azonban tisztában vagyok azzal, hogy milyen élet vár rám odakint és egyetlen percet sem pazarolhatok, ezért folyton képzem magam, a tanuláson kívül is főleg, viszont ez még önmagában sem egyszerű, nemhogy amikor még a belső kiegyensúlyozottság és stabilitás is hiányzik az emberből.
Na mind1, ez nem panasz akart lenni, csak válasz volt a kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!