Másnak hogy megy a leszokás? Nem az ilyen 3 napja nem szívok emberekre, meg a kocadohányosokra vagyok kíváncsi, hanem azokra akik ténylegesen meg akarnak szabadulni a FÜGGŐSÉGÜKTŐL?
Figyelt kérdés
Felvázolom röviden a helyzetem. Éveken át cigiztem, utóbbi 2-3 évben elég sokat, utóbbi 2 évben pedig nem ritkán napi 1 dobozzal is, a legerősebb kategóriából. Körülbelül 3 hónapja (fura, de nem emlékszem a napra pontosan) szívtam utoljára cigit. Volt már 1 éve egy ~3 hónapos leszokásom, de sajnos egy "poénnak" szánt búcsúszál elrontotta és visszaestem. Valahol valami olyasmit olvastam hogy a cigiről való leszokásnak három igazán jelentős idő - intervalluma van : 3. nap, 3.hét, 3. hónap. tehát ezekben az időkben szenvedsz a legjobban. A 3. napot meg a 3. hetet alá tudom írni, de most is elkap hébe-hóba egy olyan érzés(csak már jóval gyengébb mint annak idején ugye..) hogy lehet hogy rágyújtanék, és tényleg a 3.hónap vége felé járhatok körülbelül. Félelmetes hogy mennyire nehéz tőle megszabadulni. Félek azért.1 év múlva milyen lesz vajon?2012. jan. 15. 18:05
1/14 anonim válasza:
7 éve szoktam le, körülbelül negyedik nekifutásra, és a legutolsó tapasztalatom az, ha egy évig tiszta tudsz maradni, akkor már nem fogsz soha cigizni, sőt a dohányzókat is lenézed majd.
Egy ÉV!!
Ennyi idő dohánymentesség után mondjad majd, hogy leszoktál...
Sok sikert!
2/14 anonim válasza:
Anyukám esetét tudom leírni neked. Először kb. 3 éve tette le, 2 hónapra. Idegbeteg volt, izzadt, ha meglátott valakit cigizni, ő is rá akart gyújtani, ezért vissza is szokott. Most szintén letette, de nicorette rágóval, semmilyen elvonási tünete nincs, nem kívánja a cigit, nem hiányzik neki és nem is hízott tőle. Mondjuk ő most valahol 3 hét egy hónapnál járhat, de azt mondta, nem adja fel, mindenképpen leszokik róla. :D
3/14 anonim válasza:
A rágó, csak pótmegoldás, az sem leszokás, attól még függő marad, csak nem tüdőrákot kap majd, hanem gyomorrákot.
4/14 anonim válasza:
és egyébként a nikotinos rágóra is úgy rá lehet szokni, hogy utána lesz még egy függősége :D
5/14 anonim válasza:
Egyik közeli rokonom belehalt a cigibe. A körzeti orvosa csak azért boncoltatta föl, hogy beírhassa a halála pontos okát. Ebben a sorrendben diagnosztizálták:
1. Tüdőrák
2. Gégerák
3. Hasnyálmirigyrák
Szal a tüdőrák lett a befutó, igaz, csak hajszálnyival a másik kettő előtt.
6/14 anonim válasza:
utolsó: érdeklődésképp, ha nem vagyok tapintatlan
hány éves volt, és hány évig dohányzott?
7/14 anonim válasza:
Tudom hogy nekem a másfél hetem nem sok idő, de mivel azt írtad, hogy az első 3nap már egy jelentős intervallum, ezért megosztom a véleményem. Igazából fejben dől el az egész. Nekemis napi 1 doboz volt az adagom, évekig cigiztem, (pontosan nemtudom hány évig, de 2-3éve legalább tartott a függőség), és egyik napról a másikra hagytam abba. Nem mondom hogy leszoktam, mert még másfél hete hagytam abba, de a 3napos határon túlvagyok, és semmi szenvedés nem volt. Kajálás után éreztem, hogy jól esne (még most is érzem), de ha van egy elhatározás, egy szándék, hogy nem akarsz többé dohányozni, akkor még akaraterő sem kell, hanem napról napra jobban érzed magad, amiért már x napja nem cigiztél.
8/14 anonim válasza:
Én egy évig nem szivtam,már rá sem gondoltam,egy görbe este valamiért elszivtam egyet,másnap már vettem is egy dobozzal.
9/14 anonim válasza:
3 napja nem szívsz, és már csak a komoly leszokókkal állsz szóba. Nem semmi.
10/14 anonim válasza:
27éves fiu vagyok 14 éves korom otta cigizek egyszer probáltam leszokni 2 hétig nem szivtam tiszta ideg voltam aztán cigiztem ujra a stresz meg az ideg hamarab kinyirja az embert mint a cigi és ez bizonyitot tény régen is cigiztek az emberek és lás csaodát eléltek 80-90 éves korokig most meg 50 60 évesen halnak meg az emberek olyanok is akik sosem cigiztek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!