Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ti miért, vagyis milyen okkal...

Ti miért, vagyis milyen okkal cigiztek?

Figyelt kérdés

16/fiú vagyok...

- 1,5éve cigizek... napi 10-12 szál kent8-as.

Az a helyzet, hogy én nem is tudom miért cigizek. Vagyis csak úgy cigizek, mert eszembe jut,hogy csak úgy szivnék 1 szálat vagy valami.

Meg leszokni se birok, de ez most mind1.

Ti miért cigiztek? mert kivánjátok? vagy csak megszokásból? vagy mert úgy eszetekbe jut? kérlek irjátok oda, hogy hány évesek vagytok, mióta cigiztek, napota hányat szivtok, és esetleg azt is, hogy milyet.

Köszönöm előre is.

2012. jan. 9. 02:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
41%
Én is 16 éves vagyok, és két éve cigizek. Napi egy dobozt elszívok ha olyan kedvem van, és unatkozok, én is meg az osztály társaim is. Nem jó, káros, büdös, felesleges, de valamiért mégis jó érzés, ha nem döglenék bele nem raknám le soha, az egyszer biztos. Egyébként nem éri meg rászokni, mi, akik rá vagyunk már szokva, azért szívjuk, amiért a drogosok narkóznak, hogy ne legyen rossz, mert összeránt a gyomrod, izzadsz, és hasonló tünetei vannak a nikotin elvonásnak. Pl. élő példa az egyik tanárom aki napi 3 doboz piros vice royt szív el, és mióta ki kell járkálni a sulin kívülre, néha ki jön hozzánk cigizni, szó szerint remeg, ha nem kap nikotint. Gyerekek, én csak annyit ajánlok nektek, hogy ne szokjatok rá, ha pedig már minden áron cigizni akartok, akkor maximum hetente egy-két szálat. Rövid távon olcsó, de hosszú távon nagyon drága, mondjuk közben jókat lehet beszélgetni. Ja, és egydoboz nagyon nagyon káros, még a fél doboz is sok, pláne ilyen korban, de most próbálok adagot csökkenteni. Egyébként én Kék Camelt, Piros Marlborot, meg Kék multifiltert szoktam szívni, itthon természetesen nem tudják, de majd nagy lassan leszek olyan tökös hogy bevalljam. Mindenesetre jobb mintha innál meg drogoznál.
2012. jan. 9. 16:52
 12/29 WorfHadnagy válasza:
57%
Amikor kezdtem az "ipart", hetente szívtam el két-három szálat, 15 évesen. (Bujkálni kellett, helyet keresni, egyeztetni a haverokkal, hogy benn tudnak-e maradni, stb). Most 17 vagyok, kb. kétnaponta megy el egy doboz, ha a haverok nem vesznek le, akkor három.
2012. jan. 9. 16:53
 13/29 anonim ***** válasza:
55%
Ja, és igen, még annyival kiegészíteném hogy akik divatból szívják azok ássák el magukat. a szintén 16 éves srác.
2012. jan. 9. 16:54
 14/29 anonim ***** válasza:
68%
Egyébként meg, saját tapasztalat, hogy a nikotin akkor nyugtat meg igazán ha már rászoktál, én vagyok a 16/F.
2012. jan. 9. 16:56
 15/29 WorfHadnagy válasza:
57%
Ja, és azért cigizek, mert kell valami, ami oldja a feszültséget. (Pl. volt olyan, hogy valamin rohadtul felhúztam magam, rágyújtottam, lenyugodtam). De nem csak nyugtatónak jó, hanem egy kvázi hobbinak is. Sz'al ilyen szertartás. Szívod, elfelejted a régi problémáidat, újakon gondolkodsz. (Sokan azért utálják az e-cigit, vagy a leszoktató cuccokat, mert maga a mozdulatsor vált szokásukká).
2012. jan. 9. 16:58
 16/29 anonim ***** válasza:
25%
Most a dohányzás KÖZÜGY? vagy MAGÁNÜGY?
2012. jan. 9. 17:43
 17/29 A kérdező kommentje:

kinek milyen ügy.

És köszönöm a válaszokat! Még irjatok légyszives.

Amúgy meg, nekem szüleim engedik kb 5-6 hónapja. Mert 5x lebuktam, és 6x-orra meg inkább megengedték. Szóval igy megy ez.

Aki meg cigizik, az legalább legyen annyira tökös és valja be otthon, hogy dohányzik és 80 százalék, hogy megengedik. Sok sikert hozzá!

2012. jan. 10. 04:31
 18/29 anonim ***** válasza:

Hát én lassan tíz éve dohányzom. most 24 vagyok!

ÉS azt vettem észre hogy a szervezetem kezd besokallni. Ezt értsétek úgy hogy tavaly nyáron még napi doboz másfél dobozzal szívtam, tudom ez rengeteg, főleg pénzben. Aztán elkezdtem egyre kevesebbet cigizni úgy hogy nem is akartam. Egyszerűen nem kívántam annyit a cigit.

Most ott tartok hogy 2-3 napra elég egy doboz cigi úgy hogy nem is terveztem hogy kevesebbet akarok szívni. Én magam is meglepődtem mikor észrevettem hogy mennyivel kevesebbet szívok.

Ígym én magam sem tudom miért cigizek! Talán a berögzült napi rutinom. kávé, cigi majd reggeli és cigi aztán nasi és cigi..............és így tovább

Ja és mindezzel a kevesebbet szívok dologgal egy a probléma. Zabálok helyette. Eddig is csokifüggő voltam, de azóta szerintem mégjobban azzal pótolom.

Tehát nikotinfüggőségből átestem az édességfüggőségbe. Nap mint nap megkívánok valami édeset, csak az tart vissza tőle hogy hízom :D

2012. jan. 10. 19:53
 19/29 anonim ***** válasza:
Azért, mert rászoktam, 20, másfél éve, 15-20, piros marlboro/bordó pall mall/töltött cigi/amit épp megkívánok.
2012. jan. 17. 03:53
 20/29 anonim ***** válasza:
40%

Na akkor ide is megyen.

dohányos

Egészségügyi okokból dohányzom

-jó a bélnek, úgy érzem

-jobb tőle jobban kisz@rja magát az ember

Jelmondat:

"A dohányosok hamarabb sz@rnak" (halnak helyett)

-jó a tüdőnek

-a túl sok oxigén káros egyensúlyba kell tartani

-kivánja a szervezetem, és amit kíván a szervezet, az kell neki

-fiatalít

-aki leszokik, azoknak rákot okoz

-fogyaszt, nem akarok dagadt disznó lenni

2012. jan. 21. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!