Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Vizipipa shiazo kővel káros-e?

Vizipipa shiazo kővel káros-e?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sok az ilyen kérdés, egyszerűen csak nem tudok kiigazodni. 15 vagyok és szüleimet szeretném meggyőzni arról, hogy ez a fajta módszer nem káros(értesüléseim szerint), tulajdonképpen nem is dohányzás. Miket hozhatnék fel érvként? Ha valamiben tévedtem, akkor javítsatok ki pls. A CO2 tartalommal nem vagyok tisztában, hogy az mennyi, és az számít-e valamit.

Előre is köszi!

2011. dec. 27. 20:16
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%
Ne felejtsétek el, hogy a tetején szenet égettek és a szén-monoxid a vízgőzzel a tüdőbe jut. Az agyban enyhén oxigén hiányos állapot léphet fel, ami viszont fejfájáshoz vezet, és persze nem tesz jut az idegsejteknek és a test többi sejtjének sem. Tehát, aki krónikus betgségben szenved, annak nem ajánlott a shiazo szívása sem. Sajnos.
2012. máj. 25. 19:51
 12/14 anonim válasza:

A shiazo azért is jómert újra lehet hasznosítani.

Miután elszívod utánna ilyen fehér színű lesz.

Amelyik nem fehér és apró azt dobd el ami pedig nagy azt csiszold le. Áztasd őket 1-2 napig utánna ha lehet akkor forró vízben 5 percig áztasd majd megint 1-2napra mehet áztatni és ez után már szép fehér-szürke a színe ezután visszarakod a dobozába (vagy egy másik dobozba)

és olyan ízesítőt öntesz hozzá amelyik kifejezettek az ásványokhoz készültek. Olyan ízűt öntesz hozzá amilyet akarsz.

Valaki szívott már kólásat v. whisky-t ?

2012. aug. 17. 22:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A szénmonoxid káros hatásával számolhatsz, valamint a szén égésénél is távoznak/keletkeznek káros anyagok amik a füstpárával bejutnak a tüdődbe és károsítják a testedet.

Nyilván ha dohányt használnál az még károsabb hatásokat vonna maga után. Azt ki lehet jelenteni, hogy a vízipipázás káros csak így vagy úgy használva nagyon vagy "csak" kevésbé káros.

A shiazo kővel kapcsolatban nem találtam információt, hogy az a része káros avagy nem teljes mértékben. Nyilván annak a függvénye, hogy a kövek menyire természetes és ártalmatlan anyaggal vannak átitatva illetve a hő hatására esetlegesen káros anyag távozhat- e a kövekből.

Egy orvosi állásfoglalás a vízipipázásról:

[link]

2016. ápr. 3. 22:25
 14/14 anonim ***** válasza:
23%
Nem káros, mert csak vízpárát szívsz be. Ez olyan kb, mint amikor beteg vagy és inhalálsz vagy géppel vagy kamillát csak ennek íze is van meg látványosan ki tudod fújni, de ugyanúgy pára kerül a tüdődbe be és NEM füst. Tehát aki itt pattog, hogy "jaj ne mert füst megy a tüdőd be és meghalsz" meg ilyeneket mond, akkor azoknak mondom, hogy ez nem ég el (már mintha jól tömsz akkor nem ég meg/el) hanem gőzöl. Esküszöm egy inhalálás egészségtelenebb (és rosszabb is mivel vagy nincs íze vagy ha van akkor is szar). Ezeket az ásványi köveket azért találták ki, hogy kiskorúak is szívhassák, mivel nem tartalmaz káros anyagokat (pl: nikotin, kátrány). Ezért korhatár NÉLKÜL vehető. Szóval nyugodtan szívd ásványi kővel nem lesz tőle bajod.
2021. ápr. 27. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!