Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzik de gyereket akar? A...

Dohányzik de gyereket akar? A barátnőm. Orvoshoz jár, hormonkezelést kap, hogy összejöjjön a baba. De napi egy doboz cigit simán elszív, hogy majd leteszi, ha pozitív lesz a teszt-amire nem is számít ennyi év után. MIT TEGYEK vele? Rázzam meg?

Figyelt kérdés
2009. máj. 8. 17:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Bocsi, erre mást nem tudok írni, mert ez a nő nem normális. Minek jár kezelésre, ha nem is számít gyerekre?

Amúgy nem derült ki, hogy tőled lenne a baba, vagy csak a barátnője vagy?:)

2009. máj. 8. 17:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
"Rázd meg"! A babának egyáltalán nem fog jót tenni a dohányfüst és károsítja az egészségét is, és a születési betegség/rendellenesség esélye is sokkal nagyobb.
2009. máj. 8. 17:56
 3/12 A kérdező kommentje:

Én is nő vagyok, szóval nem tőlem lesz a gyerek:D:D

Bocs a poénért.

Szóval nem-nem és nem tudom lebeszélni a cigi azonnali letevéséről. Azt mondja, fokozatosan csökkenti az adagot- láncdohányos volt, tehát tényleg csökkentette önmagához képest- és ha lesz zebrás tesztje, akkor nem gyújt rá többé.

"Hiszem, ha látom"- mondja a gyerekre- mert nagyon régóta próbálkoznak a párjával, de a hormonális gond most derült csak ki.

Olyan, mintha belefásult volna a sok orvostól orvosig stresszbe- és tényleg nem hinne semmiben...

Volt egy időszak, amikor nem gyújtott rá, nem is kávézott. Aztán azt mondta, hogy megint negatív a teszt, és újra pöfékelni kezdett. Én elviselem, főleg, ha nem rám fújja a füstöt, de kétségbe vagyok esve miatta... Nehogy emiatt baja legyen a kicsinek, hisz olyan sokminden kell egy fogantatáshoz.

2009. máj. 8. 18:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Pedig minden bizonnyal jobb lenne addigra letenni a cigit, mire a teszt esetleg pozitívat mutat, mert ha csak utána teszi le, azt egyfajta "sokként" éli meg a szervezet, és valószínűleg többet árt a terhességnek, mint használ.

Bár nem pont ezekkel a szavakkal, de egy orvos mondta ezeket egy kolléganőmnek.

Szerintem próbálj meg beszélni a barátnőddel, hogy ne legyen olyan önző, hogy csak magára gondol, ha meg nincs felelősségérzete, akkor kár is belevágni...

2009. máj. 8. 18:12
 5/12 A kérdező kommentje:

Hmm...

De mennyi ideig tart, amíg a szervezete kiheveri a nem dohányzásból adódó shokkot?

2009. máj. 8. 18:49
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

elektrosokkos kezelés talán segítene

ne akarj erős dohányos nőtöl gyereket, vagy csak akkor ha nem zavar hogy jó eséllyel a testi/értelmi fogyatákos lesz a gyerek

2009. máj. 8. 18:53
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem, nem akarok gyereket erős dohányos nőtől, merthogy én is nő vagyok.:D:D

Évi- a barátnőm- 16 éve dohányzik.

2009. máj. 8. 18:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Szerintem, ha 16 éve dohányzik, hiába lesz pozitív az a teszt, nem fogja tudni azonnal abbahagyni.

Miért nem mondja el neki a doki, hogy mi a következménye ennek? Biztos érzi rajta, hogy dohányos. Lehet, hogy emiatt nem lesz majd terhes és csak pazarolja az orvosok idejét. Én komolyan nem értem az ilyen embereket.

2009. máj. 8. 19:06
 9/12 A kérdező kommentje:

Én sem.

Nem ítélem el őt, mert nem könnyű mostanában az élete, és azt is megértem, hogy az anyai érzések- amik még nincsenek is nála- nem tudják elnyomni a cigi hatását.

De ettől még LEHET BAJA a gyereknek.

Most gyüjtögetem a dohányzás magzatkárosító koraterhességbeni hatásait számára. Kinyomtatom és a kezébe nyomom.

Le lehet tenni a cigit még 100 év múlva meg napi 3 doboz után is egyszerre, én már csak tudom..

És nem, nem akaraterő kellett hozzá első sorban, hanem az, hogy azt mondtam a ciginek, nem érdekelsz tovább! És ezt így is gondoltam.

Mint amikor elmúlik egy párkapcsolat, és már nem fáj a másik hiánya, ilyesmi érzés volt. Bár át tudnám adni neki ezt a módszert!

2009. máj. 8. 19:16
 10/12 anonim válasza:
ha nem cigizne, nem kellene hormonkezelés sem. anyám 20 év dohányzás után leszokott, és pár hónapra rá teherbe esett velem:)
2009. máj. 14. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!