Ahogy a kérdéseket és válaszokat olvasom, úgy veszem észre, mint eget rengető problémát és azt is feltételezitek az emberről, hogy "nem rendes" ha dohányzik. Tényleg ilyen óriási probléma lenne?
Szerintem eget rengeto problema a dohanyzas annak az embernek csak, aki leszokni akar rola tobb evi aktiv dohanyzas utan, de radobben, hogy nem tudja lerakni!
Akkor eget rengeto gond, amikor kiszamolja valaki, hogy egy ev alatt mennyit fustol el, mennyiert veszi meg a betegseget.
Egy doboz cigi ha 400 Ft, akkor egy honapban 400*30=12ezer, egy ev alatt 12*12=144ezer ft. Ezt szorod meg 10-el, es 20-al es 30-al is,hiszen az emberek nemcsak par honapig szivjak. 30 ev alatt 4millio 320ezert Ft.
A masik eget rengeto problema amikor valakinel megallapitjak a tudorakot, vagy mas betegseget.
Aki dohanyzik megveszi sajat maganak a betegseget. Nekem nem, de sajat magadnak ez eget rengeto problema (szerintem).
Nem mast csapsz be, csak sajat magadat.
Nem is beszelve a kellemetlen cigi szagrol ami a cigisek szajabol, ruhajabol, hajabol...stb. arad(((
Nekem nem szimpatikus, ha valaki direkt szennyezi a testét.
Van élvezeti szer más is, szenny meg épp elég. Én is cigiztem valaha, de annyira de annyira nem kívánom.
De mondjuk udvarias vagyok, soha nem mondanám, hogy nem tetszik, max. ha megkérdezi valaki.
Igen! Egetrengető!! Miért kell nekem a bűzt szívnom azért, mert más 0 IQ-val rendelkezik?? Tudod az a baj, hogy a dohányosok, hosszú éveken keresztül vívták ki maguknak a nem dohányzók utálatát. Ezt visszaállítani elég nehéz lesz!
Egy volt dohányos.
Nézzük az élet területeit:
KARRIER: Nem mindenütt nézik jó szemmel, a főnököm szorozta, ha 5 ember 6 percet cigizik óránként, az neki napi 6000 Ft fölöslegesen kifizetett órabér.
GYEREK:beszívja, megbetegszik. Ő is rászokhat. Esetleg nem jön, vagy nehezen jön.
SZERELEM:büdös száj, csúnya bőr nem jó.
HÍRNÉV:Nem trendi cigizni
PÉNZ:Fogy.
EGÉSZSÉG:Az is fogy.
TUDÁS:Az meg ettől nem gyarapszik, igaz. Semleges.
VALLÁS:A Biblia szerint a test templom, amit kölcsönbe kaptunk, illik megőrizni, tisztán tartani. Azt hiszem más vallások is hasonló szellemben állnak hozzá.
Nem óriási probléma, de mindenképp negatív dolog. Igaz hogy antidepresszáns, de azt találsz jobbat is.
Ezeken felül kosszal jár.
Még folytatom:
ha az ember a vasárnapi ebéd után a saját könyvtárában, ha van neki, elszív egy szál cigit a kávé mellé a barátaival, az rendben van. De minden nap szívni, utcán, nyilvános helyen, s függőnek lenni, az elég taszító.Eleve engem a"függőség" minden formája taszít. Én a szabadságra esküszöm. Hogy már ilyen nagyot mondjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!