Elmondjam szuleimnek, hogy cigizek?
ertelmes valaszokat szeretnek kapni.
nem egyutt elunk, en masik varosba jarok iskolaba, ott is lakom, csak hetvegenkent megyek haza. ebben a tanevben kezdtem intenzivebben cigizni, de inkabb tarsasag, meg buli kozben szoktam, de azert napkozben is jolesik. elmondanam nekik ezt, hogy ne keljen titkoloznom, meg otthon is kimenjek napi 2-3 szalra... (eddig hetevegt kibirtam nelkule). igazabol azert vacilalok, mert nem akarom, hogy csalodjanak bennem (ok nem dohanyoznak, es nem is igazan szeretik a bagosokat)
kéredző 1 cipőben járunk!!
én csak alkalmi dohányos vagyok, néha-néha a hangulata miatt jól esik 1-1 szál.
Én ezt azért nem mondom meg a szüleimnek mert anyámnak vannak indokolatlan dühkitörései időnként és olyankor még azt is a fejemhez vágja, ami egy szülő kutyakötelessége (pl, hogy örüljek h enni kapok stb..)
nem tudom milyen kamasz vagy/voltál de én nem voltam eljárós, ráadásul egy őszinte ember vagyok, a szüleimnek sosem hazudtam csak ezt a ritka 1-2 szál cigit nem mondom el.
DE hogy a KÉRDÉSRE IS VÁLASZOLJAK: akkor ha a szüleid nem fognak annyit piszkálni érte és minden pénzt elvenni tőled akkor mond el nekik :)
Én egy erősen nikotin függő anyuka vagyok. Soha nem tiltottam a gyerekeimnek a cigit, de a nagyon rossz oldalait többször ecseteltem nekik. És azt mondtam: cigivel a kezemben nem tilthatom, ha van eszetek soha nem gyújtotok rá. Ha mégis ...én nem finanszírozom! Egyik sem cigizik.
Igen, kedves kérdező, mondhatja a szülő, hogy nem finanszírozza a füstölésed, és ha Te erre akarod szórni a pénzed dolgozz meg érte. Elvégre diákmunka is van a világon!
És mint erős dohányos csak annyit tudok még neked tanácsolni, hogy SAJÁT ÉRDEKEDBEN addig hagyd abba, amíg nem vagy nagyon függő! Ne a szüleid miatt, hanem magadért!
Én abszolút dohányellenes vagyok. Apámnak az első házassága ugyanis részben azért ment tönkre, mert a felesége erős dohányos volt, ő pedig utálta (és most is utálja) a cigarettát. Aztán a válásuk után néhány évvel, amikorra apám már anyámat feleségül is vette, és már én is éltem, a volt felesége tüdőrákban meghalt.
Ugyanakkor a törvény nem tiltja, hogy 19 évesen valaki dohányozzon. Tehát ez már a Te dolgod, de vedd figyelembe, hogy a nikotin valóban ártalmas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!