Milyen hatása van a nikotinnak az emberi szervezetre?
A nikotin az alkaloidok közé tartozó szerves vegyület. Nevét Jean Nicot francia diplomatáról kapta, aki a XVI. század második felében elterjesztette a tubákolás szokását a francia királyi udvarban.
A burgonyafélék termelik: nagy mennyiségben található a dohányban, kevesebb a paradicsomban és a burgonyában. A szervezetben aktiválja a nikotinos acetil-kolin receptorral rendelkező sejteket, az így felszabaduló adrenalin pedig növeli a pulzusszámot, a vérnyomást és a vér glükóz-szintjét, illetve szapora légzést okoz.
4000 rákkeltő dolog MÁR KAMU
káros az tény és való, de hogy 4000 rákkeltő anyag lenne benne az nagyon nagy és buta túlzás :)
(ezt az orvosom mondta nekem)
Bocs, lehet hogy kicsit pontatlan voltam, kapásból ébredés után ültem ide:
A cigifüstöt kb. 4000 anyag alkotja, ebből 40 bizonyítottan rákkeltő. De azon nem fogunk összeveszni, hogy a maradékból mennyi a számodra egészséges anyag, ugye? Úgyhogy nem érzem pontatlannak.
Az pedig szinte alap dolog, hogy a "gyengébb" (a köztudatban: kevésbé káros) cigi szinte rosszabb. Szerinted mikkel kezelik a dohányt, hogy kevesebb legyen benne a kátrány és a nikotin? Megnyugtatlak, nem a füstszűrővel buherálnak.
ORVOSILAG BIZONYÍTOTT TÉNY:
-a dohányzók meghalnak,
- a nemdohányzók is meghalnak
Igen, igen.
A dohányosok 60 év körül ( ha nem jön közbe semmi)
A nem dohányosok 80 körül, ha nem jön közbe semmi.) Persze kivételek mindig vannak ( pl a nagyapám már 187 éves, és okádja a füstöt)
"inkább élek kevesebb ideig és több apró örömmel mint hosszan és unalmasan"
(Amy winehouse)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!