A barátnőmmel 3 hét alatt elszívtunk 1 doboz cigit! Az mennyire káros a szervezetre?
első válaszolóval értek egyet
kattekop
Dohányozzál csak barátom,találkozunk a túlvilágon!
/ HALÁL /
Hmmm, igen; a koporsószegnek az a rossz tulajdonsága, hogy bár az első pár nehezen megy be, de utána beletanulsz és már öröm lesz a következőt "beszegelni"! Csak az a baj vele, hogy a saját és a környezetedben lévők szimbolikus(végülis valós) koporsóját állítod össze idejekorán!!!
Igen káros volt! Én is mostanában követtem el pont ezt a hibát, baráti körben én is rágyújtottam, de ahogy kezdtem érezni, hogy jól kezdene esni azonnal abbahagytam, mert semmi kedvem erre a KEMÉNYDROGRA rászokni!
Azok a tüdőrészek, amiket a savas füst károsított, már soha nem fognak visszanőni!!! A cigarettafüstből eddig kb. 4000-féle káros anyagot tudtak kimutatni. Ezek közül a tüdőre nagyon veszélyesek pl. a nitrogén-oxidok, melyek a tüdő nedvességével reagálva salétrom- ill. salétromossavat képeznek amik lassan szétroncsolják a tüdődet.
A füst elég sok szénmonoxidot is tartalmaz, mely leköti a vér O2 szállításáért felelős hemoglobint, ez hipoxiát okoz, amire az agyszövet a legérzékenyebb.
A füstben nyomokban kimutattak még higanyt, sőt radioaktív polóniumot is!
Ott van még a kátrány, a korom,............stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!