Hogy tudnám meggyőzni a barátomat, hogy tegye le a cigit? Mivel tudnék rá hatni?
Sehogy. Ez mindenkinek a saját döntése.
Nekem is mondhat bárki bármit, nem teszem le a cigit, ez az én dolgom, senkitől nem tűröm el, hogy beleszóljon.
Esetleg kérd meg, de ne nyaggasd vele.
Hasonló a gondom. Én a következőket próbáltam:
1. megkértem, hogy ne cigizzen a szobájában (ahol alszunk), aztán sikerült kiküldenem az erkélyre a cigijével együtt. Ha nem cigizhet bent, annál kevesebbet szív, mert lusta kimenni.
2. anyagiakkal érvelek - de akkor meg veszi azt a rohadt zacskós dohányt, és sodorja a még büdösebb cigit - hogy a szájába tömném annak, aki ezt kitalálta, divatba hozta.
3. mondogatom neki, hogy büdös, és nem csókolom meg. Ezt is megoldja, kimegy és fogat mos...
4. ha az egészsége romlásával ijesztgetem, az nem hatásos, mert fiatalnak mondja magát és szerinte ráér még leszokni.
5. Szép,hosszú haja van, és a kopaszodástól fél. Mondogatom, hogy annak se tesz jót, de számottevő eredménye ennek sincs :S:S:S
Első: szerintem a dohányzás nem egy személyiségvonás, amit el kell fogadni az emberrel együtt. Ha szeretek valakit, nem fogom nézni, hogy tönkretegye az egészségét és az anyagi helyzetét.
Legalább megelégedne azzal, hogy csak buliban gyújt rá :S
Nem is tervezek dohányzóval hosszútávra, azt is megmondtam.
Oké, hogy nem személyiségvonás, de ha valakinek nem tetszik, akkor az a megoldás, amit te is mondtál, hogy nem tervezel vele.
Viszont nagyon rossz úton jár, aki azt hiszi meg tud változtatni. Sem egy alkoholista, sem egy agresszív ember sem egy dohányos nem fog változni.
Vagy elfogadod ezzel együtt, vagy kár belekezdeni.
16:22
Hát ha olyan nagy probléma, hogy cigizik, akkor ezt a kapcsolat elején is ugyan így gondolta nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!