4 napja nem gyujtottam rá, de már nagyon kéne, mi tévő legyek?
elhatároztam hogy leszokok. 4 napja még öngyujtot sem fogtam, viszont már nagyon hiányzik, főleg utazásnál, várakozás és egyéb dolgok. vettem rágot, cukrokat, de sajnos csak az lett a vége, hogy 2 nap után elkezdett fájni a fogam, miven nem nagyon szoktam cukrokat enni :S
az van előttem, hogy akkor is ki kell birnom, de lehet jön egy gyenge pillanat. ha vennék nikotinos rágot vagy valami ilyesmit az jo? és milyen árban vannak, milyen kiszerelésben?
cigirágó apukám/anyukám cigirágó...:D Voltál te igazán gyerek?!? :D :D
Viccet félre téve,ne gyújts rá,mert visszaesel! Próbáld tartani magadat,és ha eszedbe jut a cigi azonnal gondolj valami teljesen másra...:)
4napot csak úgy ahogy van kibírtál akkor KITARTÁS!! SIKERÜLNI FOG!! :)
Sok sikert,szurkolok :)
„egy segítség..tudati akcióval:
tudatosítsd magadban: ma 16 óráig nem gyújtok rá. (ill addig, amig úgy érzed, ezt tudod mondani)
(majd 16 órakor meglátod,de valószínű nem lesz fájdalmas, hogy azt mondod: ma éjfélig nem gyujtok rá. Akkor alszol, és így tovább)”
Ez a lehető legrosszabb, ugyanis a tudatosítással pont azt érné el, hogy folyamatosan a dohányzásra gondol. A leszokás sikere pont abban van, hogy feledje el és ne gondoljon rá. Ezt figyelemeltereléssel lehet a legjobban elérni, és nem úgy, hogy azzal „tudati akciózik”, amitől szabadulni kellene.
100%-osan le kell foglalnia magát, hogy csak annyit vegyen észre, elszaladt a nap és menni kell aludni.
előző. eltereni a figyelmet?
.. és lenyomni a tudat alá,ahol is akkumulálódik és a legrosszabbkor atavisztikus erővel feltör.
Nem. A dolgokat meg kell oldani, nem elterelni róluk a figyelmet.
Ez feltörhet - bármit teszel. Persze Én is tudom, hogy ennél összetettebb, mert néhány hozzászólással előbb bővebben kifejtettem, hogy Én hogyan szoktam le. A kulcsszó: Kitartás!!! Ha most elmegy egy dohányos környezetbe, ahol ráadásul meg is kínálják, akkor már fel is borították, ha nem elég erős. Legalább 3 hónap kell, hogy nagy eséllyel ellen tudjon állni. Most itt írok róla, de egy cseppnyi késztetést nem érzek arra, hogy újra dohányozzak, és nincs egy teljes éve sem, hogy letettem a cigit, vagyis bennem sem nyomódott el semmi a tudat alá. Egyrészről azért, mert kitisztult a szervezetemből a nikotin; másrészről elszoktam a menetrendszerű rágyújtásoktól. Ezt az időszakot kell átvészelni, amíg ez be nem következik. A biztonságosnak mondható zónába 2-3 hónap múlva kerül. Én ekkor már dohányzókat látva sem éreztem a késztetést. A legkritikusabb az első 1-2 hét, ami után már érezhetően csökken a késztetés, mert a szervezetből elkezd kitisztulni a nikotin, de a szertartás hiánya továbbra is megmarad, viszont ez is folyamatosan csökken. Mindent meg kell szűntetni, ami a szertartásra emlékeztetne. A kávé elhagyása is segít, ami automatikus rágyújtást kíván, de ha nem is hagyja el a kávét, akkor ne abban a környezetben fogyassza el, ahol dohányzott is, mert felerősíti a vágyat.
2 év sikertelen próbálkozás után ki merem jelenteni, hogy nem létezik csodaszer, de mágnesekkel és ráolvasással sem lehet leszokni a dohányzásról. Csalás és a dohányosok leszokási vágyának kihasználása!
Egy nagy adag INGYENES elhatározás, és egy nagy adag INGYENES kitartás kell!
Nem tudom, hogy mit nyomok el a tudat alá a figyelem eltereléssel, illetve milyen problémát kellene megoldani. Még jó, hogy nem azt mondod, egy „pszichomókussal” beszéltessük ki vele, mi jó a dohányzásban. Holnap már tuti újra dohányzik. Ha 6 hónapig nem gyújtasz rá, akkor eljutsz egy olyan szintre, hogy már úgy kell eldöntened az újra rágyújtást, mint az első alkalommal tetted.
A jutalmazás tovább segít. Fejlesztettem az asztali számítógépem, illetve vettem egy notebook-ot, amire úgy tekintek, hogy ezt fújkáltam szerteszét a levegőbe éveken át. Az is segíthet, ha a dohányzásból megtakarított pénzből veszel magadnak valamit, ami megmutatja, hogy mi ment eddig a szó szoros értelmében füstbe.
Ennyi a titka... Nem kell ráolvasás és varázslat sem. Ezt írja az, aki végigment a dohányzásról leszokás kínján.
köszönöm szépen a biztatásokat. 4 kerek nap, sőt már az 5ikbe tartok. a pénz is motivál, külön gyujtök minden héten egy dobozba amit cigire költenék. viszont a fő ok, hogy annyi minden lehet olvasni, és igazábol tudjuk is hogy milyen rossz hatása van, mégis csináltuk.
egyelőre nem merem kijelenteni hogy leszoktam, mert még korán vagyok hozzá, viszont ha el is szivnék 1 szálat jövö héten, akkor is tudom hogy kibirom, ugyhogy aktiv dohányos talán már nem leszek. vagyis remélem.
„ha el is szivnék 1 szálat jövö héten, akkor is tudom hogy kibirom”
NINCSENEK ENGEDMÉNYEK!!! Ha elkezded az engedményeket, akkor jön a többi. Az első hét után már érezhetően kisebb lesz a vágy - a szertartás még hiányozni fog, de a nikotin egyre kevésbé fog kínozni. Ha most engedményt teszel, akkor újra elkezded fokozni a vágyat és csak rosszabb lesz, mint most. NE fogadj el cigit senkitől, és alapból kerüld a dohányos környezetet, mert a látvány is bezavarhat.
3 évvel ezelőtt kórházban voltam, és 2 hétig nem gyújtottam rá, mert kisebb problémám is nagyobb volt egy szál ciginél. 2 hét után már nem éreztem a vágyat, de azt mondtam „gyújtsunk rá!”. Elcsesztem, mert ott volt a lehetőség, hogy ne emeljem fel a cigit, és kín nélkül leszokhattam volna. Nagy hülyeséget tettem, mert 2 évre rá indultam neki újra a leszokásnak, és kemény volt, de megcsináltam.
Csináld meg Te is! Mondom! Gondolj arra, hogy milyen klassz dolgokat vehetsz abból a pénzből, amit eddig szétfújkáltál a levegőbe. Jó ötlet a cigi pénz gyűjtése. Ha az anyagi annyira nem számít, akkor gondolj az egészségedre. Rettentően meg fogsz lepődni, hogy mennyire visszafogja a teljesítményed a dohányzás. 1-3 hónap elteltével megdöbbenve tapasztaltam, hogy a 4.-re felmászva nem akartam megfulladni, amikor felértem. Dohányosként természetes volt, mert nem éreztem azt a visszafogott plusz teljesítményt. Leszokni a dohányzásról több mint anyagi nyereség.
Igen tudom, és köszönöm a sok segitséget. tegnap dohányzoban ültem munkában, nagy volt a füst. elkezdtem köhögni tőle, pedig még csak 6 napja nem gyujtottam rá. kijöttem és ugy éreztem magam mint aki 3-4 szálat elszivott egymás utan.
valahogy a nikotin már nem is hiányzik (bár kávét még nem ittam) de a cigizés azért igen. de lefogalol magam.
egyébként nekem nagyon is jol jön ez a kis megsporolt pénz, egyetemista vagyok, mellette dolgozom, ugyhogy nagyon jol jön. holnap már meglesz az egy hét :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!