Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért diszkriminálják a...

Miért diszkriminálják a dohányosokat?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 24. 12:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Mert van aki rászolgál. Viszont hamar kialakul a buta embereknél a bűnbak elmélet, hogy minden dohányos rossz, csak mert a drága képviselőurak nem tudnak meghozni néhány megszorító jogszabályt ami a pofátlanabb dohányosokat is kordában tartaná. Egyébként a passzív dohányzás egészségügyi marketingfogás, fel van fújva és túl van ragozva. Sokakat zavar hogy büdös, ezt dohányos ként is aláírom és ahogy tudom tiszteletben tartom. Viszont iylen fokú környezetszennyezettség, elsősorban légszennyezés meleltt, amit mi magunk produkálunk a saját mindennapos tevékenységünkel (autók, túlzott áramfogyasztás)senki ne állítsa nekem álszenten hogy a dohányosok kérosítják mások egészségét. Én spec. nem gyújtanék rá egy kisgyerek mellett, még ha az utcán jön velem szemben akkor is átveszem a cigit a másik kezembe, hogy ne rá menjen a füst de ez amolyan megszokás, hogy amit tudok megteszek mert tulajdonképpen értelme nincsen. Minap voltam Budapesten (védéki vagyok) és mire 3 utcasarkot sétáltam olyan porréteg rakódott a szemüvegemr, hogy alig láttam. ezen azért el kéne gondolkodni!
2009. ápr. 26. 19:34
 12/15 anonim válasza:
84%

Most kezd divat lenni a "nemdohányzás" is. Tévedés ne essék, soha életemben egyszer rá nem gyújtottam. Anyám napi 40 szálat szív, gondoltam passzívan nekem is elég jutott belőle.

Szóval: bánom én, azt szívtok amit akartok, a ti dolgotok. Én szagoltam eleget anyám miatt, de kompromisszumképes vagyok: mindennap nem szeretném, ha az orrom alá fújnák, de pl. munka közben, tudom hogy a munkatársamnak majd leszakad a pipitéje egy szál cigiért a kávéja mellé, akkor most minek csesztessem, hogy menjen a dohányzóhelyiségbe?

Szóval: nem kéne elmenni egyik végletbe sem. A nemdohányzó ne cseszegesse a dohányost lépten, nyomon. A dohányos meg ne fújja a füstöt más képébe, a csikket meg ne dobálja már a bejárati ajtóm elé. Erre szoktam én azt mondani, hogy oké, nekem meg az lesz a hobbim, hogy a lépcsőházba sz..ok.

Miért? az is csak büdi és össze lehet seperni.

2009. ápr. 29. 15:20
 13/15 anonim ***** válasza:
53%
Azért mert lassan mindenhol cigiznek és nincsenek tekintettel a többi emberre aki meg utálja. A buszra is úgy szállnak fel hogy az utolsó füstöt is bent a buszban fújja ki...meg sorolhatnám...
2009. jún. 15. 16:43
 14/15 anonim ***** válasza:
49%
Lassan mindenhol dohányoznak??????????????????? Te ezen a földön élsz??? Szinte sehol nem lehet rágyújtani. Hogy lehetne már mindenhol dohányozni? Amúgy a válasz a kérdésre az,h médiakampány. A média zeng attól,hogy a dohányzás gyakorlatilag az emberiség ellen elkövetett bűn, holott közel sem az. Azok akik most verik magukat,10 éve még gond nélkül szívták hol passzívan hol aktívan a cigit. Csak most menő valami ellen vagy valami ért lázadozni.
2009. júl. 31. 03:50
 15/15 anonim ***** válasza:
85%
Szintén elveszem a cigit az utcán a gyerek orra elől, ha jön az utcán. A csikket mindig elnyomom és a BKV-s kukákon lévő hamutartóba dobom. Vonaton (dohányzó kocsiban) megkérdezem a velem egy légtérben lévőket, hogy zavarná e őket. Sosem fújom más pofájába a füstöt, pláne, ha eszik. Szerintem kulturáltan, illedelmesen is lehet dohányozni. Az viszont nevetséges, hogy Angliában a pub küszöbén állnak az emberek, egyik kezükben a sörrel, a másikban a cigivel, mert nem lehet a kocsmában bagózni, az utcán meg inni. Szórakozóhelyekről, kávézókról nem is beszélve. Valaha nem véletlen lettek kitalálva a dohányzásra kijelölt helyek.
2009. nov. 2. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!