Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Én nem dohányzom. Szeretnétek...

Én nem dohányzom. Szeretnétek -e, hogy az országban minden cigis doboz ára 1000 forint körül legyen?

Figyelt kérdés
Ki érzi úgy, hogy leszokna inkább? Van olyan, aki még ekkor is szívesen rászokna? Véleményeket, érveket, ellenérveket várok! Szabad nyugodtan vitatkozni itt!
2009. ápr. 24. 03:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
49%
Én nem dohányzom, ezért szeretném ha 1000 ft lenne egy doboz cigi ára. Mert van 1-2 ember a környezetemből, aki cigizik, és mivel már annyiszor mondtam, hogy szokjanak le, de meg sem próbálják, mert egyszerre mindig 3 doboz cigit vesznek meg, hogy legyen otthon, nehogy elfogyjon. Már idegesít az állandó pöfékelésük. Ha drágább lenne, akkor az hátha kiábrándítaná belőle őket. Mert hát napi két doboz cigi mennyiség, 2000 lenne, havonta pedig 56 ezerre rúgna ki, ezt pedig senki nem engedheti meg magának. Jó pár dohányos biztos inkább lemondana róla. Mondjuk én így is őrülten drágának tartom már az 500 ft-ot is, ennyit kiadni érte, és jól sem lakik vele az ember, nem is használ az egészségnek, sőt...valamint csak büdösíti az embert. Az ember amit rááldoz havonta, elkölthetné olyan dologra, aminek van értelme, és látszatja. Én soha nem szoknék rá.
2009. ápr. 24. 06:29
 2/22 anonim válasza:
69%
Én gyűlölöm adohányzást, viszont a szüleim dohányoznak. (Sajnos mindenhol rágyújtanak: lakás, kocsi stb...) Szeretnének leszokni, de nincs elég akaraterejük. Próbálták a gyógyszert, a rágót a 30ezres microchipet, semmi sem segített! Akaraterő nélkül semmi sem megy. Ha 1000Ft lenne a cigi szerintem akkor is megvennék, mert szükségük van rá. És ez szörnyű... Tudják, hogy rossz, de amint megpróbálják letenni rögtön rágondolnak. Szerintetek hogy tudnának leszokni?
2009. ápr. 24. 07:02
 3/22 anonim ***** válasza:
72%

hülyeség.

ilyen megoldással még soha senki nem ért el semmi hasznosat. most is van egy csomó ember, aki már nem engedheti meg magának bolti áron a cigerettát. Biztos van olyan is, aki inkább leszokik, de ha figyelmesen jársz a világban, akkor látni fogod, hogy inkább a csempészett cigerettát veszik. néhány ember meg gennyesre keresi magát a dolgon. a rendőrségnek meg van egy halom plussz munkája.

volt egyszer olyan kezdeményezeés egy távoli országban, hogy "szesztilalom" érdemes lenne utána olvasnod, hogy mi lett a következménye...

2009. ápr. 24. 07:02
 4/22 anonim ***** válasza:
73%
én dohányzok, aztmondom hogy nem lenne jó.
2009. ápr. 24. 07:12
 5/22 anonim ***** válasza:
84%
Erős dohányos vagyok, és örülnék, ha akár inkább 2000Ft lenne,mert akkor nagyon kínkeservesen, de muszáj lenne leszokni, most sehogy se sikerül.
2009. ápr. 24. 07:28
 6/22 anonim ***** válasza:
88%

Ha ezer ft lenne, még többen vennének feketepiaci jövedékiadómentes, esetleg szennyezett, rossz minőségű cigarettát.

De ha az emelés miatt ketten leszoknak, már megérte!!

2009. ápr. 24. 09:28
 7/22 anonim ***** válasza:
52%
Miért kell mégjobban megkeseríteni a dohányosok életét? Ez már diszkrimináció!!!!! Sehol sem gyujthatunk rá, kinéznek minket. Más durvább dolgot csinál ennél! Azért ez nem szép dolog! Én sem mondom, hogy aki nem dohányzik annak legyen 1000 forint egy paradicsom!
2009. ápr. 24. 10:22
 8/22 anonim ***** válasza:
67%
Akaraterő kérdése a leszokás.Nem tartanám fernek,hogy mégjobban megemeljék a dohánytermékek árát,...aki dohányzik ezzel vezeti le a feszültséget stb.,mint amikor egy baba cumizik,az is szenvedély,nem?Akkor a csecsemőcumik árát is emelni kellene?Van,aki zabál,nem eszik,mert mértéktelenül zabál,mert ezzel vezeti le a feszültséget.Van,aki csokit eszik.Minden ember más,mindenkinek van valami rossz szokása,nem?A kávé sem jobb és még sorólhatnám.Annyi mindenről lemond az ember így is,még az a kis plussz is bűn?Aláírom,rossz szokás,bűzös stb...de ha ez ennyire rossz,akkor miért találták ki?Miért gyártják még mindig?
2009. ápr. 24. 10:49
 9/22 anonim ***** válasza:
58%

Azzal, hogy valaki csokit zabál, nem füstöli tele a környezetét, és nem zavar másokat. És nem 10 percenként eszikmeg egy tábla csokit,

amúgy nem az áremeéls a megfelelő módszer, hanem a közterületekrőli, és munkahelyekrőli teljes kitiltás.

Bagózzon otthon,aki akar

2009. ápr. 24. 12:29
 10/22 anonim ***** válasza:
74%
Olyanok verik az asztalt segélyért, akiknél 5 családtagból 6 láncdohányos. A legaljább fajta cigarettából is egy házaspárnak havi minimum 30 ezer ft csak a bagó!
2009. ápr. 24. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!