Ha a ti gyereketek 12évesen kiprobálná vagy rászokna a cigire. Ugyhogy láttad is amikor szivja akkor mit mondanál neki?
Kedves Kérdező!
Mint minden gyermek valószínűleg ő is kiváncsi,milyen lehet dohányozni.
Nem úgy kell ezt kezelni,hogy leordítod vagy megbünteted.
Egyszerűen beszélni kell róla,milyen káros,hány évet veszíthet emiatt az életéből.
Ez biztosan megérinti majd,és leteszi.
Ennyi az egész.
Ha én tennék ilyet,nálam ez használni ha egy felnőtt ezt mondja nekem ahelyett hogy leordít.
12/Lány
Minden gyerek kipróbálja a cigit, még én is szívtam életembe pár slukkot, ez nem egy nagy bűn csak kíváncsiság...
Megpróbálnám megbeszélni vele a dolgot, és ha már rászokott segítenék leszokni róla.
"mindenki tudja, hogy káros"
Mindenki tudja, de senki sem _tudatosítja_. Nagy különbség.
"A válasz írója 43%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:07"
Sajnos gyerekként nincsenek tisztában a káros hatásaival.
Nincs fölösleges, ha egészségről van szó...
@20:02 12/L
Szerinted mennyit ér egy gyereknek, ha csak elmondod, milyen káros? Ha te cigiznél, neked se lenne elég.
Következetesség kell. Nyilván tudta a gyerek, hogy nem szabad cigiznie.
Tehát ha én rajtakapnám, jól mondta valaki, amíg én, mint a szülője tartom el, semmi zsebpénzt nem kapna. Akkor sem, ha kollégiumba költözik, kaját ott is kap, otthonról is vihet, ossza be. Következő alkalomra már nem lesz miből cigit vennie, de ha mégis rajta kapnám újra, alapvető dolgoktól fosztanám meg, mint számítógép, mobiltelefon, ha lány, akkor új ruhák (persze csak addig amíg a régiek nem szakadtak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!