Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha a ti gyereketek 12évesen...

Ha a ti gyereketek 12évesen kiprobálná vagy rászokna a cigire. Ugyhogy láttad is amikor szivja akkor mit mondanál neki?

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 19:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
53%
Amorfra verném a fejét, értesíteném a barátai szüleit, mert ők adták neki a cigit, majd végiglapoztatnék vele egy patológia atlaszt, és 89 éves koráig szobafogságra ítélném.
2011. aug. 21. 20:01
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szobafogság minimum egy hónapig és 18 éves koráig zsebpénzt sem kapna. Tudod, h aki gyerekként rászokik a cigire, az visszamarad a fejlődésben. Olyan hülyén néznek ki. Nézd meg a putriban felnőtt gyerekeket, akiknek már 8 évesen cigi lóg a szájában, h pár év múlva, h néznek ki, törpék.
2011. aug. 21. 20:02
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező!

Mint minden gyermek valószínűleg ő is kiváncsi,milyen lehet dohányozni.

Nem úgy kell ezt kezelni,hogy leordítod vagy megbünteted.

Egyszerűen beszélni kell róla,milyen káros,hány évet veszíthet emiatt az életéből.

Ez biztosan megérinti majd,és leteszi.

Ennyi az egész.

Ha én tennék ilyet,nálam ez használni ha egy felnőtt ezt mondja nekem ahelyett hogy leordít.

12/Lány

2011. aug. 21. 20:02
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
megmutatnék neki egészséges tüdőt és egy bagós tüdőt plusz egy rákos tüdőt persze képeken. Olvastatnék vele cikkeket a dohányzás káros hatásairól azután beszélgetnénk a témáról. A végén megjegyezném: ma már nem sikk a cigi.
2011. aug. 21. 20:03
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én elbeszélgetnék vele, vagy mutatnék neki néhány olyan videót, oldalt, ami a dohányzás káros hatásait tárgyalja. Semmiképpen nem ordítanék vele, és nem is ütném meg, nem is tiltanám,csak megkérném, hogy ne tegye. A szülők is voltak gyerekek, ők is csináltak butaságokat, nem? :) Ha a gyerek már ilyen korban a saját hibáiból tanul, biztosan kiegyensúlyozott felnőtt lesz.
2011. aug. 21. 20:05
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek kipróbálja a cigit, még én is szívtam életembe pár slukkot, ez nem egy nagy bűn csak kíváncsiság...

Megpróbálnám megbeszélni vele a dolgot, és ha már rászokott segítenék leszokni róla.

2011. aug. 21. 20:06
 7/16 anonim ***** válasza:
69%
Különben felesleges koszos tüdőket mutogatni... mindenki tudja, hogy káros...
2011. aug. 21. 20:07
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"mindenki tudja, hogy káros"

Mindenki tudja, de senki sem _tudatosítja_. Nagy különbség.

2011. aug. 21. 20:08
 9/16 anonim ***** válasza:
72%

"A válasz írója 43%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:07"

Sajnos gyerekként nincsenek tisztában a káros hatásaival.

Nincs fölösleges, ha egészségről van szó...

2011. aug. 21. 20:09
 10/16 anonim ***** válasza:
65%

@20:02 12/L

Szerinted mennyit ér egy gyereknek, ha csak elmondod, milyen káros? Ha te cigiznél, neked se lenne elég.

Következetesség kell. Nyilván tudta a gyerek, hogy nem szabad cigiznie.

Tehát ha én rajtakapnám, jól mondta valaki, amíg én, mint a szülője tartom el, semmi zsebpénzt nem kapna. Akkor sem, ha kollégiumba költözik, kaját ott is kap, otthonról is vihet, ossza be. Következő alkalomra már nem lesz miből cigit vennie, de ha mégis rajta kapnám újra, alapvető dolgoktól fosztanám meg, mint számítógép, mobiltelefon, ha lány, akkor új ruhák (persze csak addig amíg a régiek nem szakadtak).

2011. aug. 21. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!