Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A vizipipa káros vagy nem?...

A vizipipa káros vagy nem? Soha nem kapok normális választ.

Figyelt kérdés
Most akkor káros vagy sem? Ja és ha mondjuk 1 héten egyszer pipázok akkor rá tudok szokni a cigire?
2011. aug. 9. 20:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Kedve utolsó!

Meg tudnád mondani,hogy minek a füstjét?

Előre is köszönöm!

2011. aug. 12. 08:24
 12/18 Garpe ***** válasza:
52%

A vizipipa káros ez tény. Hogy a cigarettához képest káros-e vagy sem az sok mindentől függ:

*Milyen cigaretta

*Mit raksz a vizipipába

A közvélemény azon van, hogy a cigaretta károsabb. Én amondó vagyok hogy nem igazán. Olvastam egy-két kutató orvos prezentációját a témában, és úgy gondolom, közel egyformán káros.

2011. aug. 12. 12:35
 13/18 anonim válasza:
100%
Én vízipipázom és azt mondom, hogy amíg nem mérték be a beszívott füst/gőz tartalmát, addig senki se alkosson véleményt, hogy "egészségesebb" vagy károsabb, mint a cigaretta. Vannak tények, mint pl. az, hogy lehűti azt, amit beszívunk, így nem lesz, meg az. De az, amit beszívunk, mit tartalmaz pontosan? És ez a kérdés. A cigi káros, azt tudjuk, a vízipipa is lehet ugyanannyira mérgező, esetleg "jobb" vagy rosszabb. Annyi a személyes véleményem erről, hogy én bármilyen elvonási tünetek nélkül nemet tudok mondani a vízipipának, ha esetleg nem jön össze az alkalom, a társaság.
2011. aug. 12. 22:02
 14/18 anonim válasza:
50%
A rákkeltő anyagok csak magas hőmérsékleten szabadulnak fel de a víz ezeket lehűtti, szóval hideg füstöt szívsz be.
2011. dec. 28. 14:06
 15/18 Brutal válasza:
71%

Az utolsot kiegészitteném

azzal hogy már árulnak aromás kavicsott amivel még a dohány sincsen képben ezért egészségesebb. Amelet a víz lehűti megszüri, a szívokában lerakodnak a káros anyagok, bár amenyi marad. Ezért ha kövel szivod akkor az íze ugyan az de még egészségesebb mint a VP dohánnyal.

2012. jan. 10. 19:32
 16/18 anonim válasza:
Lényeg hogy sose tudjuk meg ma már minden káros szóval mind1
2013. jún. 22. 09:55
 17/18 anonim ***** válasza:

"Brutal nevű felhasználó válasza:

Az utolsot kiegészitteném

azzal hogy már árulnak aromás kavicsott amivel még a dohány sincsen képben ezért egészségesebb. Amelet a víz lehűti megszüri, a szívokában lerakodnak a káros anyagok, bár amenyi marad. Ezért ha kövel szivod akkor az íze ugyan az de még egészségesebb mint a VP dohánnyal."

Nem tudtam megállni, hogy erre az ordító hülyeségre ne reagáljak. Mi az, hogy "egészségesebb" normális vagy, hogy ilyen oltári b@romságokat írsz? A vízipipázás a dohányzás káros pont! Az, hogy melyik károsabb az más kérdés, mert függ az összes felhasznált anyagoktól valamit a gyakoriságtól valamint az életkortól. Talán azt ki lehet jelenteni a dohányzás az károsabb ,mert aki dohányzik az többször gyakorolja, mert elérhetőbb (kevésbé helyhez és időhöz kötött a dohányzás) ebből kifolyólag a vízipipa kevésbé lehet káros, ha általánosságban nézzük.

A felől, hogy káros szemernyi kétség sem fér!

Égés során szénmonoxid ((egyéb más is)) keletkezik ami nagy dózisban azonnali halált okoz csak el kell egy kicsit gondolkozni, télen minden évben sokan meghalnak szénmonoxid mérgezésben és ez szerves része a füst-gőznek ami az illető belélegez. Az, hogy a víz megszűri!? nem szűri meg a buborék széle ami érintkezik a vízzel az beleoldódik a vízbe ami nem a buborék széle az átmegy a vízen teljes egészében. Ami valóban változhat az a belélegzett anyag hőmérséklete nyilván a víz valamennyit hűthet rajta ennyi meg, nem szűr semmit rajta. És amilyen színű a víz a pipában olyan színű anyag jut be rakódik le a testedben, csak erősebb árnyalatban nagyobb töménységben.

A kérdezőnek egy személyes vélemény én nem itt keresnék erre választ, ide bárki bármit írhat arc, név, kór, szaktudás hiányában!

És a végére egy orvosi szakvélemény a vízipipázásról tudományos vizsgálatokkal alátámasztva:

[link]

2016. ápr. 3. 23:26
 18/18 botond balogh válasza:
attól függ mivel szívod ha dohánynnyal akkor igen
2019. nov. 9. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!