Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nem mindenkinek való a dohányzás?

Nem mindenkinek való a dohányzás?

Figyelt kérdés

Nem dohányzom,, csak egyszer kipróbáltam milyen, megkértem ismerősömet, hogy adjon egy szálat. Elszívtam, furcsa volt a füst íze. Azt hittem, oké ennyi.

Aztán nem.

Kb reggel szívtam el a cigit 8-9 körül. Aztán ittam, ettem, fogat mostam, és még mindig éreztem a cigi füstöt a számban, meg a nyelvemen. Megint ettem, ittam, megint fogat mostam, és még mindig tisztán éreztem azt az erős ízt.

Este 10 kor is éreztem, amikor egymás után 2x még fogat mostam, meg ittam.

Rohadtul zavart, hogy érzem a füst ízét, szagát.

Ismerősöm csak röhögött mikor mondtam neki, azt mondta neki ilyen nem volt az elején sem.

Meg lehet ezt szokni(nem akarom)

Lehet, hogy nem bírnék rászokni emiatt.

Volt már így valaki?

2011. júl. 31. 11:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A dohányzás SENKINEK nem való.

Mázlid van. Nekem is az volt, doh. után másnap olyan hányingerem lett, meg majd szétrepedt a fejem. Képzelheted, mennyire kívántam utána a cigit. :)

2011. júl. 31. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Az elején szinte mindenki rosszul lesz tőle, mivel senki szervezete sincs hozzászokva a méreganyagához. Van aki kevésbé reagál rá és van aki csak nem vallja be.

A cigi senkinek sem ízlik először, szép lassan szokik rá mindenki.

Én még hánytam is tőle amúgy, úgyhogy duplán nem sok kedvem van szívni. Most már amúgy kifejezetten örülök is, hogy nem szoktam rá. A húszas évei végén a legtöbben már elérnek odáig, hogy le kéne szokni. Viszont rettenetesen nehéz már ennyi idő után..

2011. júl. 31. 11:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondják az előttem szólók, van aki jól bírja az elsőt van aki egyáltalán nem. Van egy ismerősöm, ő mondta nekem azt hogy aki gyerek kora óta dohányzók környezetében van, az már valamilyen szinten hozzá szokik a szagához a füstjéhez olyan szinten hogy már fel sem fog neki tűnni a dolog, legtöbben is így vannak vele akik dohányzó környezetben nőttek fel és először rágyújtanak nem fognak túl nagy dolgot érezni utána, persze előfordulhat először szédülés enyhe hányinger mivel sokkal több füsttel szennyezi a szervezetét. Aki egyáltalán nem dohányzó környezetben nőtt fel és úgy próbálja ki, az akár 2 napig is érezheti az ízét a dolognak, meg persze az a jellegzetes szaga is többször megcsapja az orrát, akár a ruháján akár valamelyik testrészén. És hiába mosol többször fogat az még egy darabig ott fog maradni. Ha nagyon el akarod tüntetni akkor vegyél be mentholos cukorkát vagy rágót. Az is csak enyhíteni tudja az ízét. Ezt a szagot meg ízt megszokni ugyan meg lehet de ettől még nem fogsz a cigarettára rászokni, ne is akarj borzasztó nehéz leszokni, nekem is az volt igaz nem voltam valami erős dohányos, de napi 2-3 szálat is nehéz volt elhagynom, de sikerült amire büszke is vagyok persze utána még havi 1-2 szálra rá gyújtottam munkahelyemen de a végén már 2 slukk után oda adtam valakinek hogy szívja el.
2011. júl. 31. 11:38
 4/6 anonim ***** válasza:

A DOHÁNYZÁS SENKINEK SEM VALÓ!!!

Örülj neki,hogy így reagált rá a szervezeted,mert így legalább nem akarsz rászokni!

Mondjuk én nem voltam így soha,csak max. 10 percig éreztem a füst ízét,mindenféle fogmosás nélkül,csak kajáltam meg piáltam utána.

2011. aug. 2. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Senkinek nem való a dohányzás.Igen nekem is így volt!!!

De ne szokj rá a cigire.Én 4 év után szoktam le a cigiről szerencsére:)

Szerintem ciki a cigi semmi értelme hogy rászokj.A tüdődnek levegő kell nem pedig füst.

2011. aug. 14. 19:58
 6/6 anonim ***** válasza:
az sem törvényszerű, hogy aki dohányzók között nött fel, jobban birja a cigit. nekem anya apa is cigizik és én kezdetekben ha rágyujtottam szédültem ezerrel meg nagyon nem is esett jol. sajnos ennek ellenére is rászoktam, de még most is van h megszédülök tölle, föleg ha éhgyomorra szívom vagy amikor megjön a havim... és az sem biztos, hogy akinek szülei cigiznek, láncdohányos lesz ö is. erre én vagyok a példa, van hogy két három nap alatt elszívok egy dobozzal, de most pl honapok nem is néztem rá se, nem hiányzik :) nállam kedvfüggö, de nem vagyok a rabja és hál istennek nem sokszor van hozzá kedvem....
2011. aug. 14. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!