Mennyire káros a vizipipa? (részletek lent)
2 hete kezdtem el, és általában heti 2x használom, de legalább 3 nap szünetet tartok két használat közt
átlagban 40-50 percig tart egy tömés, de én nem dohánnyal, hanem ásványi kővel használom amiben elvileg nincs nikotin
ez mennyire káros?
ugyanúgy van esély rákos betegség kialakulsára?
(olvastam hogy a dohány égésekor szabadulnak fel rákkeltő anyagok, de itt nem ég a dohány, sőt nem is dohánnyal használom)
A rákkeltő hatása csekély, mert a füst nagyjából mentes a karcinogén anyagoktól.
Nikotin lehet benne, azt a víz nem szűri ki teljesen. Jól oldódik a vízben, de egy átáramoltatás nem mentesíti.
Ami gondot okozhat az a szén-monoxid és szén-dioxid, amit belélegzel vele. A szén ugyebár izzik a tetején, így az égésterméke bekerül a vízipipába. Ezt pedig te szűretlenül belélegzed, mert egyik sem oldódik jelentős mértékben a vízben. Ha émelyegsz, szédülsz, megfájdul a fejed vagy hányingered lesz, az annak a jele, hogy szénmonoxid-mérgezéses állapotban vagy. Sokakkal előfordul. Olyankor mindenképpen szüneteltesd, de a legjobb, ha abbahagyod. A mérgezés során veszélyesen lecsökkenhet az agyad vérellátása, ami egyrészt sejtelhalást okoz (az agy nem képes a regenerálódásra!), másrészt extrém esetben ájulást, légzésbénulást, halált.
hát egyszer előfordult már olyan hogy annyira beszédültem tőle (saját hibámból) hogy alig bírtam felállni, akkor is csak botorkáltam 20 percig mint egy részeg
szóval olyan volt mintha jól leittam volna magam
d ezen kívül még sose volt hasonló se , nem hogy ilyen durva
Ha dohánnyal csinálod káros, de a cigi 100x károsabb.
Ha ásványi kővel nem káros, mert NIKOTIN,KÁTRÁNY,DOHÁNY mentes. És a kőnek en füstje van hanem párája...
Van vizipipa gél az se káros.
Van paszta is az se káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!