Hogyan kell normálisan szivarozni?
Most próbálnám ki elösször, szóval semmiféle szivarvágom és hasonlóm nincs :(.
Arra lennék kiváncsi, hogyan kell szívni, mit és hol kell levágni, mennyire
Szóval igazából minden fortéjára :)
Nekem az egyik ismerősöm szivarozik néha,de tényleg csak alkalmanként,de én még egyszer sem láttam,hogy levágna a szivarból akármit is.
Meggyújtani meg csak simán egy öngyújtóval gyújtja meg,és még valami,hogy nem kell letüdőzni!
:)
Igazából két féle szívar van: van, amelyiknek a vége alapból már le van vágva, neked nem kell megoldanod, és az olyan, amelynek nincs. Én nagyon ritkán szivarozom, de ha a szivarnak nincs levágva a vége, akkor (mivel nekem sincs szivarvágóm) egy borotvapengével szoktam finoman levágni. Nem szabad sokat vágni a végéből, mert ha megnézed ugye a végét, ott elvékonyodik a vége felé, és csak egy egész keveset vágj le, de ezt ki kell tapasztalni, és nehezen tudom így elmagyarázni. Ne próbáld meg leharapni a végét azonban semmi esetre sem, mert akkor a szádban is marad belőle, és a szivart is tönkreteheted.
Gyújtásnál arra figyelj, hogy ne gázöngyújtóval, de legfőképp ne benzines öngyújtóval, Zippoval gyújtsd meg, nagyon rossz lesz a szivar, mert hamar átveszi a benzinízt. Mindig csak sima gyufával szabad. Hagyd hogy beégjen végig, gyújtásnál szoktuk azt mondani, hogy pöfékelj vele, amíg rendesen be nem ég. Utána már szívhatod. A füstjét soha ne tüdőzd le, szívd bele, utána lassan fújd ki, meg fogod érezni a szivar kellemes aromáját.
Innentől kezdve ez már csak etikett, de szokás, hogy a szivarvéget soha nem szokták elnyomni a hamutartóban, hagyni kell, amíg szépen kialszik, így az illendő, bár az is megszokott, hogy nem szokták a mutató, és középsőujj között tartani, mint a cigarettát. Igazából ennyi, ha valamit kifelejtettem kérdezz rá. üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!