Leszokás - Hogy győzzem meg magam?
Talán furcsa, de olyan, mintha valami kettős személyiséggel küzdenék.
Amikor rendesen megkapom a nikotinadagomat, és normálisan tudok gondolkodni, akkor abba akarom hagyni. Amint a megvonás elkezdődik, rögtön megváltozik a véleményem.
Olyankor is tudom, hogy nem kellene rágyújtani, de mégis, mintha egy hülyegyereknek beszélnék. Elkezdem újra pár órán belül, pedig végig szól a sziréna a fejemben, hogy hülyeséget csinálok, aztán meg szidom magam.
Hogy tudnám szem előtt tartani a lényeget olyankor is, amikor épp a falra tudnék mászni? Próbáltam már levelet írni magamnak, meg effélék, de hiába, el sem olvasom olyankor, csak egyetlen cél lebeg a szemem előtt: megkapni az újabb adagot.
hogy szoktál rá?
meg tudod mondani valaki miért szokik rá mikor tudja hogy függőséget okoz?
Ez ugyanígy van a koffeinfüggőknél is, és az elhízott kajafüggőknél.
Ez maga a függőség.
Nem meggyőznöd kell magad, az már megvan, gondolom vannak észérveid és nyomós okod a leszokásra.
Innen már csak erő és kitartás kell. Ezt nem tudják neked idegen emberek a netről megadni. Ezt magadban kell keresned.
Allen Carr könyvéből idézve: "Ha közben dohányozhatnék, olyan könnyű lenne".
Lehet, hogy nincs akaraterőm, pont ez a probléma, hogy pillanatok alatt feladom. Utána meg hiába tudom, hogy hülyeség volt, kezdődik az egész elölről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!