Leszokás után marad valami örök károsodása a tüdõnek vagy egy idõ után kitisztul?
8 év,hát nem kevés,de én azt mondom mindig érdemes leszokni.én 4 évig szívtam,de letettem,pont egészségügyi okok miatt:szúrt a szívem néha,slejmet köhögtem fel,szörcsögött a tüdőm a sok lerakódástól,nehezen tudtam felmenni a lépcsőn.szóval éreztem,hogy nem lesz ez így jó.3 éve hogy,letettem,azóta sportolok,és semmi tünetem nincs,ami a dohányzás alatt volt,fittnek érzem magam.
az,hogy marad-e valami a tüdőben,a szakemberek szerint:
" Az utolsó cigaretta elszívása után szervezetünk azonnal pihenőprogramba kezd, melynek eredménye:
20 perc után vérnyomásunk és pulzusunk normálissá válik
8 óra után vérünk oxigénszintje javul
12 óra után már nincs több nikotin a szervezetünkben
24 óra múlva: A halállal végződő hirtelen szívinfarktus kockázata csökken.
48 óra után javul az illat és ízérzékelés
3 hónap után 30%-kal jobb tüdőnk teljesítménye
9 hónap múlva: A nikotin okozta krónikus köhögés megszűnik. A kimerültségérzés és szapora levegővétel egyértelműen csökkennek. Lényegesen fittebbnek érezzük magunkat.
12 hónap után 50%-kal csökken a szívinfarktus rizikója
2 év múlva: A szívinfarktus és a tüdőrák kockázata még kisebb lesz.
5 év után: 50%-kal kisebb az esély a tüdőrákra
10 év után csupán annyi a tüdőrák esélye, mint a nemdohányzóknál
15 év után az egészségi állapot olyan, mint a sohasem dohányzóké."
Ez azért elég jól hangzik:)
Ha teheted,kerüld a passzív dohányzást is,sajnos az sem sokkal jobb mint az aktív....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!