A vizipipa vagy a cigi rosszabb? mennyivel? Miért?
10:54
Ajánlom figyelmedbe, hogy azt a cikket (és a WHO-sat is) egyrészt fizetett (dohánycégek által...) kémikusok végezték, előre meg volt "véve" az eredmény. Másrészt az idiótája elégette a VP dohányt és úgy mérte a káros anyag szintet a barom. Pedig aki életében látott már VPt az tudja, hogy nemhogy nem ég el a dohány benne, hanem még csak meg sem ég, ha jól csinálod...
Ennyit erről.
Nem leszel a vizipiputól büdös...mivel szűrt füst,és általában gyümölcsös vagy csokis...stb...
Nekem a függöny sem szívta be...
Én azt mondom hogy ha MINŐSÉGI cigit szívsz akkor semmi gond vele...Gondolok itt a Pall Mall-ra Dunhill-re...Ezek drágábbak de MINŐSÉGI, szóval nem olyan káros, mint egy Bond vagy egy P20-as, vagy egy szimpla töltött ciginél!
Én a vp-t is utálom...hány ingerem van tőle, de amúgy ott végül is egy szén adja a füstöt!! És nagyobb füstöt csinál! Igaz hogy ízesítve van...
Attól függ.
Önmagában ne gondoljunk semmi olyanra, hogy a vizipipa nem káros.
Minden káros, ami füst formájában érkezik a szervezetbe.
A cigaretta füstje rendkívül forró, s összetétele sem túl tiszta, + kátrány&nikotintartalma elég nagy ahhoz, hogy igen káros legyen.
A vizipipa csupán akkor rosszabb, ha NAGYON GYAKRAN használod, gondolok itt napi 4 pipára. Azonban továbbá attól is függ, h mekkora a pipa mérete, ugyanis a pipánál is érvényesül az a szabály, hogy minél nagyobb, annál JOBB. =P
A nagyobb méret során hosszabb utat tesz meg, ráadásul a nagyobb mennyiségű víz az 1-2g-nyi eltérésű dohánymennyiséget jobban tisztítja (ha nem tisztítaná, mitől sárgulna be a víz egy idő után ? -.-' Elnézést, ez személyes probléma, annyi helyen olvasom a sok okost h.: Nem is tisztítja a víz! Faszt nem...) Továbbá jobban le is hűti a szén által keletkezett füstöt. Ezáltal a beszívott füst jóval "hidegebb", mint a cigarettáé. A "hideg" füstben kevesebb rákkeltő anyag található.
S.S.: A vizipipa akkor rosszabb, ha napi x rendszerességgel használod. Amúgy szinte minden szempontból a cigaretta rosszabb.
Ui.: Halkan megjegyezve, ha sportolsz rendesen és tömöd magadba a C-vitamint, akkor a "veszély" igen magas százalékban lecsökken. Mindkét esetben.
A cigi az ami káros én 4-éve cigizek.
De kipróbáltam a vp-t is és az jobban tetszik csak most per-pill nincs rá pénzem úgy hogy én maradok még egy darabig a ciginél de azt mondom JOBB a VÍZI PIPA!!
sztem a cigi károsabb!
de ajánlom a figyelmedbe h ne legyél bebaszva mikor vp-zel mert akk biztos azt az ízt fogod érezni vagy két napig(ugyanis a dohány ízesített) és attól eszedbe jut h bevoltál baszva és szarul voltál és akk megint rád jön a rosszul lét. én így jártam. másodjára nem voltam bebaszva, csak picit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!