Nehéz lesz leszokni a dohányzásról?
22 éves egészséges fiu vagyok. Egyetemre járok,lassan végzek, tehát értelmesnek is tartom magamat. Rendszeresen sportolok.
Egész pontosan 6 éve vagyok aktív dohányos. Első 5évben elment napi 1 doboz arany Marlboro, viszont egy éve felesével szívom a szálakat mert már annyira nem kívánom (tehát elszívok egy fél szálat ledekkelem, majd késöbb, ha újra szívni akarok egypár slukkot, meggyújtom a másik felét). Szórakozás közben most is elmegy egy doboz simán, viszont otthon, igy felenként, csak fél doboz.
Szeretnék leszokni eddig már az elhatározásig eljutottam, de nem sikerült a dolog (ébredés és evés után muszaj volt ragyujtanom), most viszont barátnőm is kért rá, sőt a közvetlen baráti társaságomban és csak én bagozok. Ez bosszantó. Ráadásul sokba is kerül, és millió negativ erv szól mellette.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire lesz nehéz a leszokás? Melyik napszakok vagy helyzetek a legnehezebbek és meddig lesz rossz a dolog? Illetve mire kell majd vigyáznom, hogy ne essek vissza?
Ma szívtam el az utols szálat, remélem sikerül a dolog, de jó lenne tudni előre, hogy mi vár rám :) .Köszi!
Szerintem a legnehezebb kaja után és reggel amikor ébredsz, illetve amikor unatkozol meg ideges vagy.. szóval sokszor lesz nehéz és ha tényleg komolyan gondolod akkor nem is ezek a dolgok a rosszak hanem a reflex! nekem volt már olyan hogy nem is akartam rágyújtani, de kivettem a dobozból és gyújtottam és akkor gondolkodtam hogy nem is akartam, csak csináltam... szerintem próbáld lefoglalni magad tanulj tévézz, legyél a barátaiddal (ők úgysem cigiznek) :)
de az elején nehéz mert mindig ezen fogsz gondolkodni!!! de ne add fel... Sok erőt és kitartást!! Helyettem is! :)
Szia! Nagypapám 25 év után egyik napról a másikra tette le, azóta sem gyújt rá. Kifogod bírni, csak akarni kell! Gondolj a barátnődre!
sok sikert!:)
Nagyon nehéz. Sajnos nekem még nem sikerült, igaz, 3 nap alatt szívok csak el egy dobozzal.
Egyszer elmentem nyaralni egy hónapra. Annyira jó volt, hogy egyre kevesebbet szívtam, az utolsó héten meg egyáltalán semennyit. Mivel nekem akkor kell a legjobban, ha ideges vagyok, utána, mikor elkezdtem dolgozni, sajnos visszaszoktam.
Kétszer próbáltam tervszerűen leszokni. Első alkalommal sikerült, de cserébe rászoktam a kólára. Rosszabb volt, mint a cigi. Nem vicc. Így inkább visszaváltottam a cigire.
A második alkalommal csak pár hétig bírtam sajnos.
Nekem az segít, ha belegondolok, hogy mennyire abszurd meggyújtani egy száraz levélből álló izét, és beszívni a füstjét. Meg az, ha kevés a stressz, meg ha nincs körülöttem dohányos ember.
Azt mondja egy vicc: a cigarettáról a legkönnyebb leszokni, én már harmincötször megtettem!
Szóval vicc nélkül: le lehet szokni. 20 évig szívtam, kb. annyit mint te, és már a 6. éve "tiszta" vagyok. Állatira hiányzott egy hétig, még szédültem is, valószínű a nikotin-megvonás következtében. Vettem tablettát is (Nikobrevin, ha van még ilyen), a mellékhatások (szédülésen kívül szorulás stb.) és a nikotinhiány csökkentésére. Rágóztam, fogpiszkálót rágcsáltam, hogy lefoglaljam magam (ill. a szám):), na, és hogy ne hízzak el. Aztán ahogy teltek a hetek, hónapok, egyre könnyebb lett! Kísértés mindig van, főleg a fent felsorolt esetekben (evés után, kávé mellé, ha alkoholt iszom), azonban egyre ritkuló számban és egyre kisebb erővel lép fel. Ha fél évig kibírod, már elmondhatod, hogy a nehezén túlvagy. Nekem ma már csak az emlékeimben van az a megnyugtató érzés, amit kiváltott, de a zsigereimből eltűnt, nem kell harcolnom, ellenállnom, nehogy rágyújtsak. Ehhez kb. két év azért szükséges volt. Kitartást és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!