A nem dohányzók, miért üldözik a dohányosokat?
Miért nincs nekem jogom elszívni a cigimet?
Miért kamuzzák azt, hogy zavarja őket?
Egyrészről passzív dohányossá válok, ezáltal jobban károsítják az én egészségem, mint a sajátjukat.
Másrészről igen is zavar a cigifüst! Köhögőroham jön rám, meg akarok fulladni, ha megérzem a szagát... attól pedig nincs undorítóbb, amikor cigiszagú ember beáll melléd, te pedig össze akarsz esni, olyan hányingerem van, vagy ha netalántán egy cigis szájú ember akar lesmárolni. Fúj!
Kedves kérdező, az a probléma, hogy a nemdohányzók például én is kifejezetten undorodnak a cigarettafüsttől. Nem szeretjük belélegezni, nem bírjuk a szagát, csípi a szemünket.... ráadásul rákot okoz. Ez olyan nekünk, mintha mondjuk neked kellene hányás vagy ürülék szagot szagolnod. Akkor egyébként nem zavar a dohányos, ha nagy nyílt téren bagózik, kivéve buszmegállóban. A probléma ott kezdődik, amikor elmész egy szórakozóhelyre. Először is azt tisztázzuk, hogy nekünk nem dohányzóknak ugyanolyan jogunk van ott szórakozni, mint nektek, de ezt gyakorlatilag lehetetlenné teszi az, hogy minden szórakozóhelyen van egy csomó olyan ember aki nagyívben tesz mindenki másra és csak a saját szórakozásával törődik, nem érdekli, hogy sokan szó szerint rosszul lesznek a füsttöl ő csak fújja. Mibe kerülne kimenni és kint elszívni azt a cigit?
Habár tudtommal júniusra kitiltják a dohányzást a szórakozóhelyekről, addig tűröm. Utána viszont kénytelen leszek azt hinni, hogy a kedves dohányzó kigyulladt és kénytelen leszek ezt a problémát mondjuk egy üveg vízzel orvosolni.
Neked jogod van elszívni...nekem meg jogom van nem elszívni.
Ezt pedig egy zárt helyen(pl.kocsma) csak úgy oldhatjuk meg, ha te szépen kimész az utcára, és csak akkor jössz vissza, ha már befejezted. Nem beszélve arról, hogy terhelitek a TB kasszát a gyakoribb megbetegedésitekkel.
Szerintem itt két kategóriát lehet megkülönböztetni.
Vannak azok akiket egyátalán nem zavar,de akkor is sírnak,hogy uszítsanak vele mindenkit.
A másik kategória,akik azért panaszkodnak hogy rájuk fújják a füstöt a megállóban,vagy eldobálják a csikket,azok joggal panaszkodnak.
Szerény véleményem szerint elég gáz utcán cigizni,főleg megállókban,pályaudvarokon.Ha valaki mégis szeretne akkor az tényleg legyen tekintettel másokra,ne szívja az orruk alatt,és a kukába dobja a csikket.
16/F ,dohányzom
Én kb. 15-17 éve gondolkozom azon hogy miért üldözik a dohányosokat.
Magam nem dohányos vagyok, soha sem dohányoztam. De mindig úgy áreztem, hogy valami rejtett oka van az üldözésnek és ez aggasztott.
Végigolvasva a topikot látszik hogy senki sem jött még rá mi az oka.
Nem mesélem el milyen gondolati utakon jutottam a megfejtésre csupán az első feltűnő és gyanús élményre utalok.
Volt egy amerikai film kb min. 15 éve ami állítólag "megtörtént" események alapján készült.
A film egyébként unalmas volt. Egy amerikai dohányipari mérnök harcát mutatja be volt munkaadói ellen. Először kirúgták munkahelyéről aztán elhagyta a családja stb.
szóval a story hitelessége több helyen vérzett, magyarul sántított.
a dohányosok üldözése nagyon életszerűtlen, hiszen azt feltételezi, hogy az állam aggódik értünk és óvja az egészségünket? Ezt ugye senki sem hiszi el?
Nem húzom az időt, mondom a megfejtést.
A dohányosok üldözésének megfejtése, hogy könnyebben erőszakolják rá a lakosságra az iszlámot, mint elnyomó vallást.
Magyarországon a lakosság 30 %-ka dohányzik. (állítólag)
azért zajlék évek óta az üldözés hogy amikor bevezetik a kötelező iszlám vallást, akkor kisebb legyen a lakosság ellenállása.
Na ennyi.
Egyébként ha egyes anyagok betiltásáról szó van akkor látható, hogy a legalább annyira káros anyagot mint a cukor, azt nem tiltják be.És még sok minden mást.
Érdekessége a dolognak, hogy az iszlám alapműve a korán nem említi a dohányzás tilalmát, de mégis ügyesen ráhúzzák a pazarlás ás öngyilkosság gumitörvényét.
.
A többi amit itt össze vissza írogattok, csak az agymosás része ami persze tartalmaz igaz elemeket. De hát ettől agymosás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!