Milyen érveket tudsz felsorolni a dohányzás ellen és milyeneket mellette?
mint exdohányos mondom, hogy ellene mindig jóval több van. Mellette nehéz érvelni.
mellette az a napi 15x10 vagy 20x10 perc kellemes, ellazulós, mással nem törődős perc van, amikor az ember rágyujt. Esetleg megiszik mellette egy kávét, vagy ebéd után még inkább eltelíti egy szál cigi... ez kellemes érzés, vitathatatlan. Vagy neadjisten unalomból is rágyujthat az ember, ha vár valakit, ez sem rossz, telik az idő.
Ellene szól viszont minden más, az anyagi része, az egészségügyi része, meg h irtó büdös :D De ezzel valamiért a dohányosok nem törődnek. Én erős elhatározással a fenti mérleg felállítása utána 1 éve letettem a cigit.
mint exdohányos azt mondom, hogy kellemes érzés, megnyugtató és ha van egy üres órám, amikor nem tudok mást csinálni csak várni, a legjobb cigizgetni egyet-kettőt.
hátránya, hogy: drága, büdös, egészségtelen, időigényes és számomra a legnagyobb hátránya a nikotinhiány érzés volt.
Egy 2 órás mozifilmre ha beült az ember, akkor a végén már csak a cigire tud gondolni, nem a filmet élvezi.
hogy milyen érveke?? lássuk csak:
az emberiség része
kultura része
már nagyapáink is szívták
ösidők ota van kb ennyi
"az emberiség része"
-Ami rossz azt nem kell követni. Egyébként nem az emberiség része.
"kultura része"
-Nem,nem része a kúltúrának. (Majdnem forditva.)
"már nagyapáink is szívták"
-Nem szivta mindenkinek a nagyapja.
Csak mellesleg: Ha a nagyapád gyilkos,akkor szerinted az helyes? Te is gyilkos leszel,ha Ő az volt? (Bár a dohányzás is valamiféle gyilkosság...)
"ösidők ota van"
-Háború,harag,gyilkolás,lopás és még sok rossz dolog van ősidők óta,mégsem valami helyesek. Pontosan mint a dohányzás.
Nagyon gyerekesen gondolkodsz.
Ellene rengeteg érvet fel lehet sorolni, meg is tették: egészségtelen, sokba kerül, büdös.
A cigaretta mellett nem fogok érvelni, senkinek nem fogom azt mondani, hogy dohányozz, mert az ezért meg azért jó... de miért kellene? Aki rászokott, az tudja, hogy nem jó (vagy lehet, hogy talál benne valami örömet, amit úgysem ért meg, aki nem cigizik), aki meg nem, annak elég az ellene-érv, miért kéne meggyőzni arról, hogy ez egy jó dolog? Nem értem...
A mellette való érv azért szerepel a kérdésben,hogy mindenki belássa,hogy mennyire túlnyomó részben vannak a negativ oldalai!
Tudtam,hogy mellette nem igazán lehet érveln,ellene annál inkább!
"Tudtam,hogy mellette nem igazán lehet érveln,ellene annál inkább!"
Ha tudtad, miért kérdezted meg?:) Miért nem csak az ellenérveket kérted?:D Mondjuk azokat is úgyis tudja mindenki...
Most komolyan, a cigizés mellett érvelni... egy cigist nem kell meggyőzni, egy nemcigist, ha nem utasítja el mereven, nem szabad meggyőzni, ha mereven elutasítja, nem lehet meggyőzni... csak szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!