Milyen elkerülhetetlen következményekkel jár még a dohányzás az alábbi felsorolt mellékhatásokon kívül?
- Rákos daganatok kialakulása (főleg tüdőrák, bélrák és garatrák, de tulajdon képpen a szervezetben bárhol burjánzhatnak rákos sejtek a dohányzás miatt hiszen a véráramban lévő rákos sejtek a szervezetben bárhol letelepedhetnek.
- Cukorbetegség
- Vérnyomás ingadozás
- Tüdőembólia
- Asztma
- TBC
- étvágytalanság, legyengülés, rossz közérzet
- immunrendszer fokozott csökkenése
- nemzőképesség csökkenése
- nemi vágy és szexuális teljesítő képesség csökkenése
- test leépülése, legyengülése
- érszűkület
- mentális leépülés
- pszihés zavarok
- ingerlékenység, idegesség
- koncentrációs zavar
- sárga és lyukas fogakat eredményez
- hajhullás
környezetének veszélyeztetése, függőség
A felső mondatod megfogalmazását honnan szedted?
Elmodom:
- kitűnő emésztés,
- remek kedély-állapot,
- koncentráció javulás,
- lelki nyugalom,
- derűs közérzet,
- izgága emberek jobban-tűrése,
- kínos, unalmas beszélgetések egyszrűbb megszakítása,
- hülye kérdések megválaszolása,
-
Az emberi szervezet nem egyforma, tehat minden egyennel maskeppen fog artani pl.
A legtobb verkeringesi betegseget, amiket felsoroltal a stressz az okozoja, vagy a rossz etkezes.
Tehat egy gyomoreges, vagy fajdalom az elkezdodhet az idegesseg miatt, s amikor ezt nem kezeled megfeleloen, akkor mar a belrendszer is megfog betegedni pl.
Az inzulin kivalasztas, szinten lehet az idegesseg, de a rossz etkezes, de lehet a kivalaszto rendszernek a betegsege is, tehat nem feltetlen a dohanyzas miatt fog kialakulni.
A dohanyzas egy rossz szokas, drogg, fuggoseg. Ha ennyi betegsegnek lenne az okozoja, akkor nem lenne tulnepesedes ezen a bolygon.
A rákhoz tegyük hozzá a lelki alapokat: [link]
A kardiovaszkuláris betegségek hátterében pedig az "A" típusú személyiség áll: [link]
A cukorbetegséget sokkal inkább hozzák összefüggésbe a tejfogyasztással: [link] [link]
A kávé és az alkohol-fogyasztás sokkal jobban befolyásolja a vérnyomást és az érszűkület kialakulását.
Az étvágytalanságot honnan szedted? :) Tény, hogy sok dohányos hízik, amikor próbál leszokni, mert nehezebben különbözteti meg az éhséget és a cigaretta utáni vágyát, de nem a dohányosokból lesznek az anorexiások...
Az asztmának megint semmi köze a cigihez. Másfél évtizeddel hamarabb voltam asztmás, mint dohányos. A dohányzás tény, hogy összepiszkolja a tüdőt, de asztmát nem okoz. Hivatalosan is inkább a COPD nevű betegséget hozzák vele összefüggésbe: [link]
A TBC kialakulásában is jellemzőbb szerepet játszik a legyengült immunrendszer: [link]
A legyengülésért a túlzott higiénia, az egészségtelen táplálkozás és a sportolás hiánya tehető leginkább felelőssé.
A tüdőnek jobban árt, amikor behajolva erős vegyszerekkel pucolod a wc-t, mint ha minden nap elszívsz pár szál cigit. Utóbbihoz legalább adnak füstszűrőt, míg az előbbinél, csak olvashatatlanul apró betűkkel írják oda, hogy ne lélegezd be, szellőztessél és különben is viselj gázmaszkot a használata közben.
Előttem szólóhoz hozzátenném:
-Cukorbetegség:
Rengeteg fölösleges cukor fogyasztása kiégeti a hasnyálmirigyet idő előtt ( ha belegondolsz hogy csak 100 éve mennyi cukrot ettek az emberek, ennyi idő alatt nem lehetett adaptálódni) ma meg mindenbe beleerőszakolják a felesleges cukrot.
-mentális leépülés
- pszihés zavarok
???? miért épülne le bárki is mentálisan a cigitől? pszichés zavarok eleve a dohányzást okozzák ( szorongás, pótcselekvés, stressz, lelki teher..stb)
ingerlékeny és ideges pedig akkor lesz a dohányos ha nem cigizhet.
-koncentrációs zavar? -nem okoz, ez tipikusan a becukrozott hiperaktív gyerekek/emberek sportja
-sárga fogakat eredményethet ( ha nem mosod megfelelő fogkrémmel, de ugyan így idevág a kv, tea vörösbor is)
-a fogszuvasodás meg első sorban alkati kérdés
-hajhullás? -nőknél betegség jele, férfiaknál is és a tesztoszteron miatt megy a kopaszodás
Sőt a cigizés még nem okoz lúdtalpat, hüvelygombát és szürkehályogot sem.
DE, tény HAJLAMOSÍT a betegségekre , mivel gyengíti az immunrendszert, ez tény.
Itt is első sorban az a lényeg hogy egy életmód mellett, rátesz -e az ember még egy lapáttal a szervezetére vagy sem. ( Itt is első sorban nem a dohány és a nikotin a veszélyes, hanem a papír, a ragasztó és a növényvédő/kezelő szerek amikkel a dohányt kezelték-ezekben vannak az unalomig ismételt rákkeltő vegyületek)
Félelmetes mennyi téves infót képesek bekajálni az emberek és mennyire meg lehet őket vezetni.
Én leszoktam nem cigizek már lassan fél éve, de nem emiatt, egyszerűen kinőttem belőle és drága, nem ad annyit amennyit elvesz. ( 26/F 8 évig napi 1 doboz light cigit szívtam)
Kedves utolsó!
Ajánlom ezt az idézetet a 06:42-es hozzászólásból:
"Nincsenek ilyen "elkerülhetetlen következmények". A szájszag talán, nade a rák?! :) Még ha ki is mutatható némi korreláció a dohányzás és ezen betegségek között, akkor sem bizonyítható ok-okozati viszony a kettő közt."
Szerinted ez mit akar jelenteni, ha már szövegértelmezésről beszélünk? Bocsánat, ha magadra vetted amit írtam, nem ez volt a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!