Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányosok tényleg ennyire...

Dohányosok tényleg ennyire nehéz leszokni?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam a TV-ben egy riportot egy házaspárról, hogy felmondták a hitelüket, mert nem tudják fizetni. Azt mondták alig van pénzük kajára is.. Közben mind a kettő szívta a cigit! Persze gondolom idegességükben... De ennyire nehéz leszokni még vészhelyzetben is, ha mondjuk már több éve dohányzik valaki? Nektek ez olyan mint a drog?
2011. febr. 18. 16:47
1 2 3
 11/24 tetris ***** válasza:

Akkor apám egy különleges ember volt! Egész életében nagy bagós volt. Még a régi Munkás, Kossuth, Fecske cigarettákkal kezdte, napi egy-másfél dobozzal. Aztán amikor 62 évesen infarktust kapott, egyik napról a másikra lerakta a bagót. Nem is szokott vissza.

Az elején zsákszámra szopogatta a Negrót, de aztán már az se kellett.

2011. febr. 18. 17:08
 12/24 anonim ***** válasza:

Igen, az hiányzik, hogy legyen valami az ember kezében, legyen mihez nyúlni. Gondolom én így kívülállóként. De nekem úgy tűnik, hogy sok helyzetben (buli, várakozás, társaságban) ez nem az hogy divatos, csak tudsz valamit csinálni a kezeddel, valamit teszel akkor is ha nem csinálsz épp semmit. Vagy valami hasonló. Kiscsajoknál meg egyenesen divat. Én szerencsére soha nem szoktam rá. Mindíg hülyének néznek: kérsz? -nem kösz, nem dohányzom. erre szinte rámkurjant mérgesen, hogy tyűűűű dejó neked!!! -.- bazz, furák az emberek. Meg tüzet kér, akkor is negatív választ adok. Jaaaaaaaaaaaah akkor booocccccs!! -így flegmán. fpp

21/L

2011. febr. 18. 17:10
 13/24 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat hát ez nagyon kemény!!! Amúgy én is elég sokat járok bulikba megkérdezik, hogy van-e tüzem mikor közlöm, hogy nem dohányzok, úgy néznek rám mint egy földönkívülire.. :D
2011. febr. 18. 17:47
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nektek ez olyan mint a drog?"

ez konkrétan drog

"Nem olyan, mint a drog,.....egyszerűen csak megszokja a szervezet és igényli a nikotint...."

szépen leírtad, hogy mi a drogfüggőség.

2011. febr. 18. 17:56
 15/24 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem senki nem néz hülyén arra, aki nem dohányzik, meg nem számít csodabogárnak, csak maximum az ember meglepődik, meg kicsit irigykedik is, hogy "de jó ennek az embernek, hogy ő nem szokott rá, nincs erre gondja".
2011. febr. 18. 19:51
 16/24 anonim ***** válasza:
46%
Persze-persze, nagyon erős függőség, meg minden, de egyszerűen hiányzik az akaraterő. Ha nagyon akarnának biztos leszoknának. Csak nekik kényelmesebb erőfeszítések nélkül.
2011. febr. 18. 20:22
 17/24 anonim válasza:

a csoki is lehet drog

ugyanis a drog az függőség vmi iránt

ha például kívánod a csokit, és nem bírnád egyik napról a másikra csak úgy abba hagyni és nem enni többet, mert szereted, mert muszáj h egyél, az már függőségnek számít

valószínűleg a cigi is ilyen

a dohányosok szeretnek cigizni, és nem tudják csak úgy letenni, persze annyira nem tudom mivel nem dohányzom és nem is akarok, még ha ettől menőbb lennék is mások szemében

vagy például azok akik sokszor isznak alkoholt sem tudnak leszokni végleg mert kívánják, ilyen egyszerű

2011. febr. 18. 20:34
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Drog: Minden olyan szer, amely a szervezetbe kerülve módosítja annak működését, szóval igen, a kávé is, a tea is, a cigaretta is.

Viszont a drogot a köznyelv a kábítószerre érti, ezért válaszoltam meg én is így a kérdést. Egy kábítószerfüggő és egy nikotinfüggő nem hasonlítható össze.

2011. febr. 18. 20:46
 19/24 anonim ***** válasza:

Szerintem ha le akarsz szokni akkor nem.

Énmagam 17 éves leszek,2 éve dohányzom,de nem is akarok leszokni.

Amikor apám mondja hogy szokjunk le mindketten,akkor én mindig hozzáteszem hogy én nem akarok,így nem is lehet.

Ő se tud mert ő sem akar.

Minden fejben dől el.

2011. febr. 19. 13:57
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
"Persze-persze, nagyon erős függőség, meg minden, de egyszerűen hiányzik az akaraterő. Ha nagyon akarnának biztos leszoknának. Csak nekik kényelmesebb erőfeszítések nélkül." Én írtam, hogy ismerek olyat, aki kemény drogokról le tudott szokni, a cigiről viszont nem. Szerinted neki nincs akaratereje? Mert szerintem rengeteg van! Ezek a dolgok azért nagyban függenek az egyéni adottságoktól is. Vannak emberek, akik sokkal fogékonyabbak bármilyen addiktív szerre, és vannak, akik kevésbé. Vannak, akik olyan szerencsések, hogy több év dohányzás után is különösebb megerőltetés nélkül le tudják tenni a cigit (szerintem náluk inkább csak a fizikai függőség a domináns, nem a lelki, az utóbbitól sokkal nehezebb megszabadulni), vagy vannak olyanok, akik sosem szoknak rá valójában a cigire, pedig olykor buliban elszívnak egy-két szálat, de egy sima hétköznap eszükbe sem jut, és ez évek alatt sem fokozódik rendszeres dohányzássá. De vannak olyan emberek, akiknél rövid idő alatt is kialakul egy erős függőség, ők azok, akik nagyon nehezen tudnak leszokni. Nem mondom, hogy lehetetlen, de embert próbálóan nehéz. Sok nemdohányzótól hallottam már azt a kijelentést, hogy a dohányosok akaratgyenge, emberileg nulla személyek. Én ezt nem mondanám. Egyrészt ettől még nem vitathatjuk el senkinek sem az emberi értékeit, pusztán azért, mert van egy rossz szokása. Másrészt pedig lehet az illetőnek akaratereje, csak ehhez éppen nincs neki elég. Ezt egy nemdohányzó nem tudhatja, nem sok fogalma lehet róla, hogy az adott embernek mekkora erőfeszítésbe kerül leszokni a cigiről. Persze a legegyszerűbb az lett volna, ha rá sem szokik, de utólag nagyon könnyű okosnak lenni.
2011. febr. 19. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!