Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányosok tényleg ennyire...

Dohányosok tényleg ennyire nehéz leszokni?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam a TV-ben egy riportot egy házaspárról, hogy felmondták a hitelüket, mert nem tudják fizetni. Azt mondták alig van pénzük kajára is.. Közben mind a kettő szívta a cigit! Persze gondolom idegességükben... De ennyire nehéz leszokni még vészhelyzetben is, ha mondjuk már több éve dohányzik valaki? Nektek ez olyan mint a drog?
2011. febr. 18. 16:47
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A dohányzás az egy függőség.Sokan keverik a szokással. Pedig nem szokás.

Sok szokásunkról lemondunk minden héten küönösebb megerőltetés nélkül. A cigiről mégse tudnak. Szóval ,nem szokás a dohányzás,hanem nikotinfüggőség.

2011. febr. 20. 13:00
 22/24 anonim ***** válasza:
Én simán leszoktam 20 év dohányzás után (napi 1,5 doboz). Nem értem a tobzódást... Meg kell próbálni és látni fogja mindenki, hogy messze könnyebb, mint gondolta.
2011. márc. 2. 17:45
 23/24 anonim ***** válasza:

Utolsó, te most a saját (egyetlen) példádból vontad le azt a következtetést, hogy mindenkinek olyan könnyen megy, mint neked? Még az állami megbízással készült statisztikák is nagyobb mintát alkalmaznak, már ne haragudj :)

Van ilyen ember, és van olyan. Apukám pl. már legalább 10-szer próbált leszokni a cigiről, 2-3 hónapra mindig ment is neki, de mindig visszaszokott, és elmondása szerint neki abban a 2-3 hónapban is végig ott zakatolt a fejében, hogy "kell egy cigi, kell egy cigi". Anyukám ehhez képest múlt nyáron szokott le, két napig azt mondta, hogy hiányzik neki, azóta nem is emlegeti, pedig 25 évig dohányzott, csak a terhességei idejére tette le.

Aztán én pl. terhesen minden gond nélkül letettem, bár végig hiányzott, de nem éreztem azt, hogy megőrülök, ha nem gyújthatok rá. Aztán később sajnos visszaszoktam (szóval valószínűleg valójában le se szoktam rendesen, csak átmenetileg felfüggesztettem), azóta viszont képtelen vagyok ezt újra megtenni. Amikor legutóbb eldöntöttem, hogy le fogok szokni, az kb. órákban volt mérhető. Szóval helyzettől, és embertől is függ, hogy kinek mennyire megy. Tervezem, hogy egyszer végleg abbahagyom, csak egyszerűen elborzaszt a gondolat is, hogy SOHA többet nem gyújthatok rá. Ha valaki azt mondaná, hogy "egy hétig nem dohányozhatsz", azt bőven kibírnám, de azzal a tudattal nem menne, hogy már soha többé nem gyújthatok rá.

2011. márc. 2. 17:59
 24/24 anonim ***** válasza:

Kedves engem fikázó "hölgy".

Nem a saját egyedi példámból vontam le ezt, bár te szerintem erre azért gondoltál, mert a te intelligenciád ezt diktálná neked. Gondoltam nem szaporítom a szót, azzal, hogy a feleségem, távolabbi család, barátok, ismerősök is viszonylag könnyen leszoktak. A lényeg az utolsó mondatom volt: meg kell próbálni és mindenki látni fogja, hogy valójában könnyebb, mint gondolta. Ugyanis ez függőség, viszont arra gondolj, hogy ez nem olyan erős függés, mint pl: a drogok (éjjelente gondolom a cigi utáni vágy miatt nem ébredsz fel óránként, hogy rágyújts, ez jó néhány óra).

Pedig nappal valószínűleg óránként rápipálsz...

És itt a pont. A segítő szándékot lásd a soraim között. Mi lenne, ha mindenki csak a másikat fikázná és nem segíteni akarásból látogatná a site-ot, akkor be is lehetne zárni.

2011. márc. 3. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!