Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szegfűszeges cigi. Hogyan?

Szegfűszeges cigi. Hogyan?

Figyelt kérdés
Olvastam már szegfűszeges cigiről, és azt szeretném megtudni, hogy kell megtekerni? milyen arányban kell a dohány mellé a szegfűszeg? Sima, fűszerként árult szegfűszeg (is) jó?
2011. febr. 14. 19:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Amúgy sztem, a szegfűszeges ciginél a papír van szegfőszegaromával átitatva.

Ugyhogy én inkább azzal próbálkoznék, hogy egy kis vízben jó sok szegfűszeget (egészet) beáztatnék, vagy felfőznék és a hüvelyre fújnám, és megszárítanám.

De ez csak egy ötlet.

2011. febr. 16. 08:04
 12/15 A kérdező kommentje:
az még nem változtatna a szegfűszeg kellemetlen ízén, szóval ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy csempésszük bele a cigibe. persze ízlések és pofonok, lehet, valakinek bejön.
2011. febr. 16. 16:22
 13/15 anonim ***** válasza:

én nem cigizek túl sokat, de amikor igen (naponta egy-két szál) akkor csak szegfűszeges, házilag töltött cigivel nyomatom. veszek egy csomag egész szegfűszeget, kávédarálóval ledarálom, aztán mindig teszek bele egy keveset.

nem szabad túl sokat, mert akkor teljesen elveszi a dohány ízét,

én úgy szoktam hogy a töltőbe először vékonyan végigszórom a szegfűszeget, majd rá a dohányt. én azért szeretem, mert kicsit olyan nyugtató, kellemes íze van, de csak addig jó, amíg nincs belőle túl sok

2012. márc. 19. 00:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Az őrölt, porszerű szegfűszeget nincs értelme beletölteni a cigibe, mert semmi ízt nem ad. A szegfűszeges ciginek az a lényege, hogy a szegfűszeg elégjen benne, és az ebből keletkező füstöt beszívd.

Én úgy csinálom, hogy a boltban kapható, száraz egész szegfűszeget összeaprítom, kb. 1-2mm-s részekre, és ezeket töltöm bele egyenletesen a dohány mellé. Vigyázni kell, hogy ne legyen túl tömény, egyenletesen kell elosztani a dohányban. Amikor ég a szegfűszeg az adja a pattogó hangot, erről lehet megismerni a djarumot is, abban is szegfűszeg van.

2014. jún. 7. 15:05
 15/15 anonim válasza:

Én is imádom a Djarum cigiket, rendszeresen rendelek is Indonéziából postán, ami elég drága, több a posta mint a cigi és max 40 szálat lehet csak behozni, ami max 3 doboz.

12 vagy 16 szál van egy dobozban és 32 MG kátrányt 2,3 MG Nikotint tartalmaznak!!!

Kint főként szűretlen "mezítlábas" cigit szívnak, aminek jellegzetes "rakéta alakja van" vége olyan vastagságú mint a normál cigi de az eleje felé kiszélesedik.

Elég tömörek a cigaretták, így sokszor elég nehézkesen szívható, vagy összenyomkodva lazítani kell rajta.

Természetesen vannak filteres cigik is, de eddig olyat még nem próbáltam, majd legközelebb rendelek Djarum Black-et, csak kíváncsiságból, hogy mennyire tér el az itthon gyártottól.

Itthon forgalmazott elég gyorsan leég 10/1,0, MG-os, kinti pedig 25/1.6 MG, gondolom abba több dohány és tovább is tarthat...

2016 nyarán $14,40 ért postáznak 3 doboz cigit (tök mindegy milyet kérsz), ami 3800-4100 Ft lehet a UDS árfolyamától függően.

Clove (Kretek) azaz szegfűszeges cigaretta dohány és fűszer keveréke 1:3 vagy 2:3 arányba, illetve ezt a keveréket szokták még beáztatni különféle löttyökbe.

Ezt 1:7 arányba alkoholba áztatott cuccokból készítik, ami lehet kávé, tea, narancsvirág, rózsavíz, vanília, mandula, rum...

Ebbe a kivonatba áztatják a dohányt, majd kiszáradás után készítik belőle a cigarettát.

Füstszűrőt is édesíthetik pl. szacharinnal

Fűszer elkészítésének folyamata:

- Egész szegfűszegről a 4 db csészelevelet és a szegfűszegborsot levágjuk.

- Borsot csak durván törjük össze, ez adja majd a pattogó recsegő hangot égés közben.

- csészeleveleket finomra kell őrölni

Se az őrölt szegfűszeg, se az őrölt szegfűszeg bors nem jó hozzá!

Sajnos elég macerás munka a fűszer elkészítése, de nagyon finom cigarettát lehet vele készíteni.

Füstszűrő el tudja rontani az ízét így érdemesebb inkább keményebbre sodorva szívni szűrő nélkül, mint az eredetit :)

Végezetül néhány kép:

[link]

[link]

2016. jún. 20. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!