Mit gondoltok erről? A Biológia tankönyvemben találtam.
"Ne barátkozz dohányos emberekkel."
Szóval akkor már a dohányosoknak nem is lehetnek barátaik? Miért rosszabb egy dohányos ember mint egy nem dohányos?
Ne haragudj kedves kérdező de milyen idős vagy? ( Nem cseszegetésből, csak érdekel milyen korosztálynak írták ezt. )
Illetve kiragadva egy kontextusból egy kifejezést/mondatot, nem biztos hogy a teljes valóságot fedi.
DE ha csak ezt a mondatot nézzük akkor:
Ez azért eléggé diszkriminatív. (Rühellem ezt a kifejezést.)
Nem tudom hol van ilyenkor az ombudsman, és hogy ki írta ezt a könyvet.
Már ezek szerint itt is csak az uszítás megy nem a pontos magyarázat, megértés és esetleg az elrettentés a dohányzás ellen.
Attól hogy valaki cigarettázik nem lesz gonosz/gyilkos.
Ennyi erővel ne barátkozz elhízottal, depresszióssal, koffeinfüggővel..soroljam?
Ez nagyon undorító, visszataszító.
Körülbelül olyan ez a kifejezés mint amilyen propaganda volt a II. világháborúban német oldalon. (Nem írok ide direkt etikai/vallási embereket, mivel nem áll szándékomban bárkit is megbántani,de aki ismeri a történelmet tudja mire gondolok.)
Minden jót!
Köszönöm mindkét választ!
15 éves vagyok, ez a tavalyi 8.-os könyvemben volt benne, szó szerint így: "Keress nem dohányzó barátokat!"
Én is így gondolom, hogy attól hogy valaki dohányzik még nem kell elítélni, mert nem követ el bűnt, nem gyilkol stb.
azt azér írták oda meg a legtöbb tini ott szokik rá a dohányzásra h a barátai rászoktatják. ezt a legeccerűbben úgy kerülheted el, ha nem barátkozol velük :D
de ezcsak tiniknek szól. akiket sehogyan sem lehet meggyőzni h ne cigizzenek. nemtudnak már mit kitalálni h mért ne, azér írják oda
Vannak módszerek, hogyan kell egy embernek elmagyarázni hogy miért ne csináljon ezt vagy azt, ezt én uszításnak érzem, valamint hülyének nézésnek. ( Privát vélemény.)
Az elrettentést pártolom az idióta diszkriminatív belemagyarázástól elferdített információktól kapok csak hányingert.
Unokatesómnak (5 éves) is ha azt mondod hogy ne csinálja azért mert csak , az nem fogadja meg, ha elmondja az ember neki hogy mit merre meddig, magyarázatot kap, megérti felfogja és nem csinálja.
A teljesség kedvéért exdohányos 25 éves vagyok.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!