Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit gondoltok erről? A Biológi...

Mit gondoltok erről? A Biológia tankönyvemben találtam.

Figyelt kérdés

"Ne barátkozz dohányos emberekkel."

Szóval akkor már a dohányosoknak nem is lehetnek barátaik? Miért rosszabb egy dohányos ember mint egy nem dohányos?

2010. dec. 30. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Semmivel nem kevesebb csak rabja a dohányzásnak.
2010. dec. 30. 11:25
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kedves kérdező de milyen idős vagy? ( Nem cseszegetésből, csak érdekel milyen korosztálynak írták ezt. )

Illetve kiragadva egy kontextusból egy kifejezést/mondatot, nem biztos hogy a teljes valóságot fedi.

DE ha csak ezt a mondatot nézzük akkor:

Ez azért eléggé diszkriminatív. (Rühellem ezt a kifejezést.)

Nem tudom hol van ilyenkor az ombudsman, és hogy ki írta ezt a könyvet.

Már ezek szerint itt is csak az uszítás megy nem a pontos magyarázat, megértés és esetleg az elrettentés a dohányzás ellen.

Attól hogy valaki cigarettázik nem lesz gonosz/gyilkos.

Ennyi erővel ne barátkozz elhízottal, depresszióssal, koffeinfüggővel..soroljam?

Ez nagyon undorító, visszataszító.

Körülbelül olyan ez a kifejezés mint amilyen propaganda volt a II. világháborúban német oldalon. (Nem írok ide direkt etikai/vallási embereket, mivel nem áll szándékomban bárkit is megbántani,de aki ismeri a történelmet tudja mire gondolok.)

Minden jót!

2010. dec. 30. 12:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkét választ!

15 éves vagyok, ez a tavalyi 8.-os könyvemben volt benne, szó szerint így: "Keress nem dohányzó barátokat!"

Én is így gondolom, hogy attól hogy valaki dohányzik még nem kell elítélni, mert nem követ el bűnt, nem gyilkol stb.

2010. dec. 30. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

azt azér írták oda meg a legtöbb tini ott szokik rá a dohányzásra h a barátai rászoktatják. ezt a legeccerűbben úgy kerülheted el, ha nem barátkozol velük :D

de ezcsak tiniknek szól. akiket sehogyan sem lehet meggyőzni h ne cigizzenek. nemtudnak már mit kitalálni h mért ne, azér írják oda

2010. dec. 30. 12:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Vannak módszerek, hogyan kell egy embernek elmagyarázni hogy miért ne csináljon ezt vagy azt, ezt én uszításnak érzem, valamint hülyének nézésnek. ( Privát vélemény.)

Az elrettentést pártolom az idióta diszkriminatív belemagyarázástól elferdített információktól kapok csak hányingert.

Unokatesómnak (5 éves) is ha azt mondod hogy ne csinálja azért mert csak , az nem fogadja meg, ha elmondja az ember neki hogy mit merre meddig, magyarázatot kap, megérti felfogja és nem csinálja.

A teljesség kedvéért exdohányos 25 éves vagyok.

Minden jót!

2010. dec. 30. 12:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek. A dohányos barátok rászoktathatnak a cigire, a passzív dohányzásról nem is beszélve.
2011. jan. 1. 21:16
 7/8 anonim ***** válasza:
aki dohanyzik az mind nem normális, teljesen érthetö mért figyelmeztet rá a könyv
2011. jan. 20. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:
marhaság, az én könyvem is tele van ilyenekkel, ahhoz képest egy marlboro reklám az egész...mint ahogy durex óvszer reklám is...
2011. márc. 10. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!