Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 7 év dohányzás után mennyi...

7 év dohányzás után mennyi idő amíg teljesen kiürül a szervezetemből a cigaretta minden nyoma?

Figyelt kérdés

2003 nyarán (18 évesen) szoktam rá a dohányzásra, és 2010.10.10-én (25 évesen) gyújtottam rá utoljára. Azóta egy szálat sem szívtam. Hízni nem híztam, mivel nem kezdtem el nassolni helyette, hanem inkább futni és kondizni járok heti 6 alkalommal.

A teljesítőképességem észrevehetően nőtt. Könnyebben bírom a futást, a lépcsőzést és energikusabb vagyok.

De igazából arra lennék kíváncsi hogy mennyi idő után regenerálódik a tüdőm a dohányzás előtti állapotra? Hallottam olyat hogy ehhez ugyanannyi idő kell, mint amennyit dohányoztam, azaz 7 év! De mondtak olyat is hogy teljesen soha nem fog kiürülni. Interneten olvastam, hogy ha felváltom a dohányzást valamilyen intenzív sportra, akkor 1-2 év alatt teljesen kimutathatatlan lesz, hogy valaha dohányoztam. Szerintetek hogy van ez?

2010. dec. 23. 19:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Időközben rájöttem: Hátha esetleg valakit érdekel az egészségügyi része a dohányzás abbahagyásának :D
2010. dec. 24. 22:05
 12/14 anonim ***** válasza:
A szervezet regenerálódik. Hogy mennyire? Az függ a kortól, az immunrendszertől. Neked nagy esélyed van rá, hogy nyomtalanul eltűnjön pár év alatt a dohányzás nyomai. Táplálkozz egészségesen, sportolj és használj valódi Nigella Sativa olajat. Ez az asztmát is megszünteti, amire még az orvostudomány nem találta meg a gyógymódot. Majd két év múlva ellenőrizd le az eredményt. Gratulálok az eddig elért eredményekhez!
2010. dec. 24. 22:17
 13/14 feherandrascyber válasza:
Ha kondizol azt jól teszed. A nikotin a szervezetből kb. 2-3 hétig tartózkodik de az egyébb mérgek megmaradhatnak. Ha jó és gyors az anyagcseréd akkor azok is lekopnak.
2010. dec. 25. 05:06
 14/14 anonim válasza:

Szia! Gratulálok a leszokáshoz, és a sportoláshoz:)

Én valahol úgy hallottam, hogy ha 10 évig nem dohányzol teljesen kiűrűl a tüdődből és olyan, mint ha sosem dohányoztál volna.

2010. dec. 28. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!