7 év dohányzás után mennyi idő amíg teljesen kiürül a szervezetemből a cigaretta minden nyoma?
2003 nyarán (18 évesen) szoktam rá a dohányzásra, és 2010.10.10-én (25 évesen) gyújtottam rá utoljára. Azóta egy szálat sem szívtam. Hízni nem híztam, mivel nem kezdtem el nassolni helyette, hanem inkább futni és kondizni járok heti 6 alkalommal.
A teljesítőképességem észrevehetően nőtt. Könnyebben bírom a futást, a lépcsőzést és energikusabb vagyok.
De igazából arra lennék kíváncsi hogy mennyi idő után regenerálódik a tüdőm a dohányzás előtti állapotra? Hallottam olyat hogy ehhez ugyanannyi idő kell, mint amennyit dohányoztam, azaz 7 év! De mondtak olyat is hogy teljesen soha nem fog kiürülni. Interneten olvastam, hogy ha felváltom a dohányzást valamilyen intenzív sportra, akkor 1-2 év alatt teljesen kimutathatatlan lesz, hogy valaha dohányoztam. Szerintetek hogy van ez?
Teljesen helyreállni sohasem fog. A szervezet az intenzív sportolás miatt amennyire tud, alkalmazkodni fog, de a korom és egyéb szennyeződés legnagyobb része mindörökké a tüdőben marad.
Amúgy gratulálok, hogy így sikerült megszabadulni :) Ritkán hallani ilyet...
Nem, ki fog ürülni minden , csak sok idővel, az a kár amit okoztál nem fog teljesen helyreállni sajnos. Tanulmányok szerint körülbelül 10 év kell mire olyanok lesznek a paramétereid mint egy soha nemdohányzónak. De nagy változások körülbelül 6 hónap alatt lezajlanak.Fiatal vagy, mint én, a szervezet erős és helyre fogja állítani az okozott károkat. Amúgy tényleg gratulálok én is!
Én 3 hete nem cigizek 8év napi 1 doboz után. Átálltam elektromosra, nem a legjobb megoldás, de sokkal jobb mint a rendes cigi. (Nemdohányzó trollok kíméljenek.Köszönöm! )
Nekem is sport lesz a következő, de én is tisztulok ki elég jól.
Barátnődnek meg üzenem ha leszokni nem is de átállni elektromosra nem egy rossz opció, onnan lehet majd tovább lépni könnyebben, szerintem. Nekem bevállt,bízom benne, hogy segíthettem, ha kell pontos infó akkor szólj és szívesen segítek.
Minden jót!
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!
Az előttem 2-vel szólónak pedig külön gratulálok a leszokáshoz! :)
A szervezetedből ki fog ürülni, pl.: a vér CO szintje le fog csökkeni relatíve hamar. A tüdő is ürülni fog némileg vagy teljesen, ez egyén és az elszívott dohány mennyiségétől függ.
Viszont a tüdőt ért károsodás (ha érte) sosem fog helyre jönni.
Segítsetek nekem, elkeseredett buta kisfiúnak :)
19 éves vagyok jelenleg, nagyjából 5 éve dohányzom. Nem mondom, hogy kis koromban 1-1 dugi szálat nem szívtam el (8 évesen). Jelenleg napi egy doboz töltöttet pöfékelek el.
Ti hogyan szoktatok le róla? Hogy a viharba?
Hogy érdemiekben hozzászóljak:
Nagyjából mindent elmondtak előttem :D
A szervezetünk és egyben testünk egy csodálatos rendszer. Van önjavító mechanizmusa, igaz, nem tökéletes, de van :).
Az, hogy a tüdődből mennyi idő alatt pucolódik ki a "drágaság", attól is függ, hogy nagyvárosban élsz, vagy falun, hányan dohányoznak körülötted (családtagok... nálunk az ötből négyen bagózunk... szomorú arány :/) és még sorolhatnám. A szén-monoxid szint normalizálódik talán egyik leghamarabb. A vérkeringés nagyjából 20-25 perc alatt tér magához, viszont a tüdőben a csillámok csak 6 óra bagómentesség után "élednek fel". Utána hosszabb távú az egész, de volt két füstmentes hónapom, és a kedélyállapotom (leszámítva azt, hogy a sírás határán voltam egyik percről a másikra hogy had gyújtsak rá...) már egy hét után a plafonon volt. Úgy éreztem semmi sem lehetetlen. Újra dohányzom (1 éve durván), azóta megint úgy érzem, nincs erőm, kedvem, lehetőségem semmire. De miért is írtam le mindezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!