Mikortól lesz olcsóbb a cigi?
azt tudom h a szofi már 540 de a többi?
azt hallotam a viceroy 450 lesz
Most komolyan felsoroljam az összes dolgot mi bajom van azzal aki cigizik? Inkább hagyjuk.
Válaszolok a másik kérdésedre:
"Attól nektek nem lesz rosszabb, nem?"
De. Mert a sok szemétláda nem otthon ülve cigizik (ezekkel nincs is bajom), hanem kint az utcán, ahol akarva-akaratlan egy szerencsétlen nem dohányzó is beszívhatja. Még ha nem is rá fújja, a szél akkor is odaviheti a büdös füstöt. Én ezt tapasztalatból mondom, mindig amikor megyek az utcán, csak-csak összeakadok egy-két ****** cigizővel. Na, ez az egyik baj velük.
Első körben Google.
De ha nem megy akkor a Philip Morris már tervezte az emelést, és egy egy fajta cigiknél be is vezette.Az, hogy Magyarországra még nem jutott el, az annak az oka csak, hogy nem minden fajtát emelt meg ugyanannyival.A jövedéki adó is magasabb lesz(persze az adó marad x % csak a forintban kifejezett értéke nem lesz ugyanaz, ha érthetőbb)Ezért is a kétszeres emelés egy egy fajtánál.Ha feltolnák minden bagó árát egy slukkra pl.: 200 ft-al akkor bepánikolna mindenki és nagy baj lenne....Persze ez egy kicsit másképp zajlana, de a lényeg ez lenne.Ezért első körben felteszik egy 100-assal, aztán majd márka és ár függvényében emelik másodszor is.Itt nálunk már 4,50 eu egy doboz camel, és 5,20 a marbi.Ne nem mintha érdekelne, mert ha valakinek kell be tudja szerezni olcsóbban is.
És ugye tudjuk,hogy januárban emelni fogja az összes cigaretta árát a cég, és emiatt fognak még többe kerülni az amúgy is k-ra drága füstölnivalók.
Nem akarok senkit riogatni, de a jövő évben még egy emeléssel lehet számolni.Persze nem kell mindent készpénznek venni amit a sarki krimóban hallotok, elég ha olvastok egy kicsit.
Remélem sikeres volt a mondókám és nem hiába pötyögtem le mindezt.
amúgy meg rákkeltő, és rengeteg pénzt felemészt
ja és olcsóbb sosem lesz.Csak ha PM atya el akar adósodni, de azt sosem teszi meg.Túl nagy ebben a matek, csak kicsit mélyre kell ásni.
Elb--nád a világ egyik legnagyobb üzletét az alkohol után??Pláne, hogy egy cég kezében van majdnem minden.Olcsóóóóóóóóbbbb.Ezt ugye nem komolyan tetted fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!