Miért azok a férfiak cigiznek többségében akiknek eleve alig telik rá?
Csak a prolik dohányoznak. Körükben ez a divat.
A gazdagnak van annyi esze hogy nem cigizik. Kivételek mindkét oldalon akadnak.
ja, a gazdag úrigyerekek drogoznak, mert törik apuci béjemvéjét, szobaterepjáróját, nyírnak ki családanyákat, ártatlan embereket.
A leghulladékabb emberkategória a kitartott sznob csemete.
Ez sztem főleg a mostani időszakra igaz, mert régen mindenki meg a kutyája is cigizett, keresettől és vagyontól függetlenül. Ma már sztem ezekből az okokból cigiznek doszt' azok, akiknek igazából nem telne rá:
- tudom, megint le leszek pontozva bizonyos emberek által, de nagy általánosságban a tudatlan, tanulatlan emberek azok, akik munkanélküliek meg minimálbéren, közmunkán tengődnek, legalábbis Bp-n... míg azért egy fokkal intelligensebb közegben egyre több ember látja át a dohányzás káros hatásait és él egészségesebben (akár a légzőszervi bajokat, korai halált illetően, akár a külsőre gyakorolt nem túl előnyös hatást - sárga fogak, besárgult bőr, rossz lehelet és "bőrszag")
- bizony sok ember, aki rosszul áll anyagilag, pont azért áll rosszul anyagilag, mert nem bánik jól a pénzével... tudom, igazságtalan egy kicsit a dolog, de tudni kell addig nyújtózni, amíg a takaród ér... közben meg azt látni, hogy akinek a legkevesebb a pénze, az szórja el a pénzét mindenféle vacakra, ami az ő keresetéhez képest luxus, és sokszor még káros is (cigi, sör, energiaital)
- sokan így vészelik át a számukra keserű életüket ahelyett, hogy keresnének valami hosszabb távon kevésbé ártalmas metódust (csak ahhoz picit több energiát kellene belefektetni - pl. sör, cigi helyett naplóírás, futás / túrázás, úszás, tánc, hobbikörök)
#8 abszolút van valóságalapja.
Minden társadalmi rétegnél más addikció dívik. A szegények cigiznek, a gazdagok nem, mert büdös és igénytelen, de káros szenvedélyek náluk is előfordulhatnak. Családi minta és mentális állapot kérdése.
Plusz természetesen hozzájön az is, hogy a magasabban edukált emberek tudják, hogy a cigi káros és csak viszi a pénzt, így képesek megtartóztatni magukat tőle. Ha olyan családban nősz föl, amiben senki nem dohányzott, sanszos, hogy te sem fogsz (esetleg lesz kamaszkorban egy lázadási periódus, amíg kipróbálod, de kevésbé valószínű, hogy rá is függsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!