Magyarországon a felnőtt lakosság hány százaléka füvezik?
Aki szívott már, biztosan magas arány (nem tudom megbecsülni pontosan). Aki legalább havi rendszerességgel tolja, szerintem 5% alatt.
Ez most lehet furcsán hangzik, de a legtöbb egyetemista egy nagy kamasz. Az én társaságom nem füvezett, de bulizni meg kocsmázni rendszeresen jártunk egyetemistaként 19-20 évesen. Hajnalban kocsma vagy szórakozóhely, reggel 8-kor meg bent ültünk gyakorlaton. Emlékszem egy másik társaságba tartozó lány még be is szólt nekem, hogy mit tartom magam nagy bulisnak, mikor ő heti négyszer is elmegy bulizni.
De most 30+ évesen már nem téma, hogy ki hányszor jár bulizni. Van pár neves alkalom (legény/leánybúcsú, stb.), de amúgy nem igényelne egyik barátom se rendszeres bulizást vagy kocsmázást. A prioritások a karrier, a családalapítás, meg ilyenek. És ha valaki az én korosztályomból büszkén mesélné, hogy ő még mindig rendszeresen kocsmázik, reggelente másnaposan jár be dolgozni, és majdnem széthányja magát a munkahelyén, azt egy lúzernek tartanám.
Szerintem a fűvel is ez lehet a helyzet, hogy még menő nektek, de aztán a többségnél kikopik.
Neked persze úgy tűnik hogy sokan mert te abban a körben mozogsz ahol mindenki azt csinálja.
Nekem úgy tűnik hogy senki se füvezik mert a környezetembe nincs olyan , sőt én egyet se láttam még soha.
Valamiért itthon ez a téma elképesztően démonizált, és nem értem miért tartunk még mindig itt mint 1-2 hozzászóló. Jómagam 35 vagyok, 18 évesen próbáltam először, és 6 éve használom havi 3-4 alkalommal. 6 éve változott meg az életem, jobb beosztás, ami több stresszel, kevés szabadidővel, és testi fájdalmakkal járnak (pl. gerincsérv).. ezekre a problémákra pedig nagyon jól működik a marihuána ha tudatosan használja az ember és kordában tudja tartani a használatát.
Én pl rászánom a pénzt és évente legalább 2x elmegyek Tenerifére 1-2 hétre, ahol klubtagságit fizetek és legálisan fogyaszthatom a jó minőséget, menüről lehet fajtát választani. Úgy jövök haza egy ilyen útról mintha kicseréltek volna. Ott van kultúrája, és nem az albán fújt szart akarják rádsózni ami gyakorlatilag nem is igazi fű.
Ha valaki nem akarja használni, ne használja, nem kötelező. De ne akarja korlátozni azokat akik kulturált keretek között képesek élni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!