Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit tapasztaltatok miután...

Mit tapasztaltatok miután letettétek a cigit, és mennyire volt nehéz?

Figyelt kérdés
Sokat jártam mostanság utána, és szeretném letenni majd a cigit, csak igazából 2 nagy félelmem van egy az hogy alapból is szorongással küzdök a másik pedig, hogy túlsúlyos vagyok. Persze tudom hogy a cigi hosszabbtávon ennél nagyobb gondokat okoz, de emiatt a kettő miatt tartok a leszokástól. Ti hogy éltétek meg?

dec. 27. 19:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én is most tartok leszokó kúrát ismét,a 12.ik napnál tartok. Igazából az motivál leginkább,hogy hosszabb távra nézve mennyivel egészségesebb életet lehet élni,még van lehetőség
dec. 28. 10:14
 12/21 anonim ***** válasza:
Van akinek könnyebb és van akinek nehezebb.
dec. 28. 12:08
 13/21 anonim ***** válasza:
53%
Erőt és kitartást kívánok a leszokóknak!
dec. 28. 13:24
 14/21 anonim ***** válasza:
Köszönjük 😉
dec. 28. 18:05
 15/21 anonim ***** válasza:
61%

Számomra nagyon nehéz volt. Kamaszkorom óta bagóztam, 40 felett tudtam letenni (bár még mindig nem tudom elképzelni, hogy az életben soha többé nem gyújtok rá). Többször nekifutottam a leszokásnak, jelenleg 1 év 4 hónapnál tartok.

Mivel úgymond a cigivel "nőttem fel", meg kell tanulnom az érzéseimet cigi nélkül kontrollálni. Tehát nem csupán annyi a sztori, hogy többé nem gyújtok rá.

Még mindig minden egyes nap gondolok a cigire, hiszen a cigi egyfajta társ volt. Jobb esetben csak nosztalgikus gondolataim vannak: adott helyzetekben jó lenne rágyújtani.

Fizikailag sem volt könnyű: alvási problémák, emésztési gondok, az első hetekben ingerültség, minden idegesített, még az is, hogy a kolléga levegőt vesz. Csak a cigi körül forgott minden gondolatom. Nekem nagyon híznom kéne, de ebben a leszokás sem segített, ez komoly csalódás volt, meg is fogalmazódott bennem: Hogy akkor mi értelme?

Viszont lényegesen jobban kijövök anyagilag (napi egy dobozzal szívtam, gyári, dobozos cigit), és észreveszem a pozitív hatásait is (nincs bűz, jobb az állóképességem stb.). Úgy kezdtem ezt a leszokásomat, hogy nem ígértem meg senkinek, nem tartozom senkinek elszámolással, tesztelem, hogy meddig bírom. Tudom, ebben benne van a kudarc megmagyarázása is, de nem baj, nekem ez vált benne.

Számomra az nem vált be, hogy jaj, de könnyű, simán leteszem. Nem csapom be magam, az első pár hét különösen nehéz, de igyekszem uralkodni magamon, erősebb lenni. Nekem ez vált és válik be.

És az, hogy nem akarnám veszni hagyni ezt a "tiszta" időt, nem szeretném ismét átélni az első pár hetet - ha egyáltalán rá tudnám venni magam.

Én is szorongó típus vagyok, én értelek.

dec. 29. 12:13
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyik napról a másikra tettem le. Nekem az segített, hogy új lakásba költöztem és így könnyebb volt új szokásokat kialakítani meg a régit eljagyni. 3 hétig hiányzott eléggé aztán már nem. 1 szálat felretettem a fiókba hogy ne nyomasszon hogy nincs otthon. A 3 hét után kidobtam már nem volt rá szükség. Sokáig úgy éreztem ha visszamennék a régi lakasba újra cigiznék. Szoval nagy szerencse volt a költözés. Ennyi volt. Ma már a szagától is rosszul vagyok eszembe nem jutna soha többet sehol rágyújtani. A legnagyobb hülyeség volt hogy valaha dohányoztam.
dec. 29. 13:33
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi hogy semmi negatív hatása nem volt a leszokásnak. Nem használtam se nikotin tapaszt se semmi mást. Nem is híztam meg tényleg semmi.
dec. 29. 13:34
 18/21 anonim ***** válasza:
48%
Mi a legjobb tipped akkor utolsó kommentelő?Elterelni a figyelmedet, és új szokásokat kialakítani?
dec. 29. 20:01
 19/21 anonim ***** válasza:
A 15-ös vagyok. Miért vagyok lepontozva? Nem megfelelő számodra a saját tapasztalatom? :D Mi a helyes válasz?
jan. 10. 18:51
 20/21 A kérdező kommentje:
#19 Ötletem sincs én zöldet tettem rá ez biztos.
jan. 10. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!