Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit tapasztaltatok miután...

Mit tapasztaltatok miután letettétek a cigit, és mennyire volt nehéz?

Figyelt kérdés
Sokat jártam mostanság utána, és szeretném letenni majd a cigit, csak igazából 2 nagy félelmem van egy az hogy alapból is szorongással küzdök a másik pedig, hogy túlsúlyos vagyok. Persze tudom hogy a cigi hosszabbtávon ennél nagyobb gondokat okoz, de emiatt a kettő miatt tartok a leszokástól. Ti hogy éltétek meg?

tegnap 19:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire nem volt nehéz. Fogtam és kidobtam a kukába, nem mentem többet a cigi boltba, eltereltem a gondolataimat. Néha aztán vizsgaidőszakban nagyon kívántam, ezért vettem azokban az időszakokban 1 dobozzal és azt szépen beosztottam a vizsgaidőszak végéig.

Engem az győzőtt meg, hogy mennyi értelmes dolgot tudtam venni 1 doboz cigaretta árán.

tegnap 20:22
 2/13 anonim válasza:

Szia.En egy hónapja nem dohányzom.

20 évig szívtam

Szintén stresszelos,szorongó és túlsúlyos is vagyok.Egeszegugyi problémáim lettekok dokihoz járok,így eleve nagyon nehéz időszakon van,plusz a cigit is letettem.Hat nem semmi,mit mondjak...Meg most is nagyon rágyujtanek.

tegnap 21:43
 3/13 A kérdező kommentje:

#1 Szia. Wow akkor nagyon ügyes voltál valahogy bennem nincs meg ez az önbizalom még, de valahogy hasonlóan képzelem el, csak én sose szívnék újból egyet sem, mert magamat ismerve egy után visszaszoknèk.

#2 Szia. Elhiszem hogy nehéz időszak volt, de nagyon büszke lehetsz magadra:) ha nem túl személyes megkérdezhetem milyen probléma, és hogy a cigi okozta-e? Továbbá hogy az első 1-2 hetet hogy élted meg, és hogy te híztál e tőle? Jelenleg életmódváltásba vagyok, és borzasztóan félek a visszahízástól.

tegnap 21:56
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Nézdd ha az tart vissza ,hogy esetleg még hízol ,akkor az aggodalmat nem alaptalan....de az is tudni kell ,hogy rendszeres testmozgással te tehetsz az elhízás ellen a legtöbbet.szóval ha leteszem a cigit és mozogsz akkor nem hizol
tegnap 23:18
 5/13 anonim válasza:
Hát így néz ki asztmás lettem.Meg azóta minden franc van velem.stresszes időszak tényleg,csokit sem zabalom.Igy hirtelen sok ez nekem.Mssodik hét szerintem rosszabb volt.Most is ha eszembe jut,hogy gyűjtöm meg a cigit,már mennek is azonnal 😃Fejem már nem fáj.Amugy nem kohogtem,és nem is jött fel ugyebár akkor semmi "kosz"amit vártam pedig.
tegnap 23:28
 6/13 A kérdező kommentje:
#4 Persze teljesen jogos amit írsz az a gond, hogy a mentális problémámból fakadó stresszt legfőképp evéssel, és cigizéssel orvosoltam eddig, és hát nehéz, de valamiért érzem magamban egy ideje azt hogy ez így nem működik, mert nem a problémát oldom meg csak palástolom ezzel a két függőséggel. Sajnos cigivel szocializálódtam kb 15 éves korom óta, és ezért úgy érzem, mintha "elveszítenék" valamit nem, mintha megszabadulnék valamitől. De a mozgás része mrá most is meg van :)
tegnap 23:33
 7/13 A kérdező kommentje:
#5 Ohh nagyon sajnálom kicsit vicces, de én is asztmás voltam és mióta cigizek szűnt meg amit azóta sem értek, de lehet pont kinőttem akkoriban. Ohh érthető teljesen amit mondasz biztos nem egy egyszerű időszak ez neked, de én büszke vagyok főleg, ha hasonló cipőből ugrottál neki, mint én jelenleg akkor ez egy hatalmas lépés:) irigyellek, de remélhetőleg nekem "betegség" nélkül menni fog nekem a vérnyomásom magasabb a cigizés miatt meg sanszosan a súly miatt az aggaszt meg őszintén szólva hosszűtávon én a "cerka problémáktól" félek a legjobban.
tegnap 23:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Ááá értem.az mit jelent hogy cigivel szocializálódtál?kbazt hogy nagyon függő vagy?mert ha igen akkor is meg kéne próbálnod.....nézdd veszteni nem veszthetsz semmit .De ha elkezded a leszokást azt vedd véresen komolyan.
tegnap 23:37
 9/13 A kérdező kommentje:
#8 Igen nagyjából igen tinédzser korom óta folyamat részemet képzi, de persze ez nem kifogás, csak "lelkileg" ezért van egy nagyobb kapocs nekem, mint aki kocadohányos, vagy nem lő el napi 20-30 szálat.
tegnap 23:40
 10/13 anonim ***** válasza:
69%
#8,#4vagyok.jaa nem rosszból kérdeztem,és teljesen meg tudom érteni a kezdeti "félelmeid".én is dohányoztam 20évig.aztán letettem 8éve.A 20 év dohányzás utolsó 4-5 évére esett egy diagnosztizált pánikbetegség.amire gyógyszert írtak.sikerült letennem.nem volt könnyű.sőt ....bitang nehéz.de sikerült.nézdd hogy megérte e nem tudom.én nem szeretem ha azt mondják huuu mennyi pénzt sportoltam.nem tudom....lehet hogy a lelki kapcsokat a cigiről át kéne tenni emberekre ....és amikor ez megvan akkor kéne elkezdeni leszokni.
tegnap 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!