Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha most huzamosabb ideig...

Ha most huzamosabb ideig sokkal többet dohányzom abból lehet nagy baj?

Figyelt kérdés
Kocadohányos vagyok, ha iszom akkor rágyújtok ami ilyen heti max 2 szálat jelent, ha meg nem megyek bulizni 3 hétig akkor semmit. Viszont most szakítottam a barátnőmmel és egyszerűen kívánom a cigit. Most sokat is kell tanulnom és ilyenkor alapból is szoktam rágyújtani (,vizsgaidőszak van,) mert ezzel "jutalmazom" magam, tudom tartani a tanulást, viszont most annyira magam alatt vagyok, hogy ez ilyen napi 15-20 szálat jelent, az utolsó vizsgám meg még vagy 4 hét múlva lesz. Nagyon szétcseszem magam?

2023. máj. 15. 15:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem lesz semmi baj
2023. máj. 15. 16:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát jót tenni nem fog az egyszer biztos, plusz ez a legbiztosabb út a tényleges függőség kialakulásához. Mármint, ha 4 hétig elszívsz egy dobozzal, utána már jó eséllyel nem csak akkor fogsz rágyújtani, ha iszol, hanem sokkal többször. A hosszú távú káros hatásait meg alighanem ismered a dohányzásnak.
2023. máj. 15. 16:09
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
a dohányfüst kb ezerféle kémiai mérget tartalmaz, te pedig napi 15-20 alkalommal pácolod magad benne. Szerinted ez baj?
2023. máj. 15. 16:37
 4/13 anonim válasza:
100%
Igen. A legjobb az lenne, ha egyáltalán nem dohányoznál, mert akkor lényegesen kisebb lenne a kockázatod az érszűkületre, magas vérnyomásra, szívbetegségekre, rákbetegségekre.
2023. máj. 15. 16:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Különösebb problémát nem fog okozni, viszont ez egy biztos út a függőséghez.
2023. máj. 15. 16:55
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond, hogy rá fogsz szokni.
2023. máj. 15. 16:57
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha a legnagyobb gond, hogy rászoknék akkor nem félek, mert könnyen tudtam kontrollálni mindig is, már csak az egészségem miatt se tudnék rászokni. Csak most nem tud érdekelni ha egy időre elvesztem a szaglásom, vagy ha úgy köhögök hogy kiköpöm a tüdőm, nincs akiért érdekelne most. Úgy érzem megéri.
2023. máj. 15. 17:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is így álltam hozzá anno, aztán úgy lettem függő, hogy szinte észre se vettem. Hidd el, ha ennyire egyszerűen le lehetne rakni, akkor nem lenne ennyi nikotinfüggő. Ne vedd félvállról, mert később nagyon bánni fogod. Ésszel.
2023. máj. 15. 17:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

“nem félek, mert könnyen tudtam kontrollálni mindig is”

hányszor hallottuk már ezt :)

2023. máj. 15. 17:19
 10/13 anonim ***** válasza:
74%
Szia, 2-es vagyok. Nézd, ezt neked kell tudnod, hogy megéri-e, de a cigaretta egy eléggé súlyos fizikai függőséget okoz. Én pl. ha tehetném visszacsinálnám és nem szoknék rá (10+ éve dohányzom). Esetleg kompromisszumként próbálj meg IQOS-t, vagy valami hasonlót szívni, ami nem rendes cigaretta. Azok még mindig kevésbé károsak.
2023. máj. 15. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!