Dohányzás kategóriában miért vannak nem dohányzók is?
Figyelt kérdés
Főleg az olyan válaszok idegesítenek mint "inkább ne dohányozz" "lehetőleg egyiket se vedd" "egyik sem" mikor kérdezik melyik cigi gyenge, vagy erős...nem értem. Kb olyan mint gyerekvállalás kategóriban ahol szintén ki vannak akadva olyanokra akik ott kérdeznek arról, hogy más is van aki nem szeretne gyereket, gyerektelenek kérdései stb...engem nem érdekelnek a motorok mégse megyek a kategóriába és válaszolok olyannak, hogy lehetőleg egyik motort se vedd meg ha kérdezi melyik fajtát vegye meg...sose értettem ezt. Én is kérdeztem régebben, hogy melyik cigi gyenge de konkrétan 1-2 válasz volt ami tényleg a kérdésre válaszolt...többi olyan volt amit írtam, hogy "lehetőleg ne szívj" "egyik se...". Nyilván dohányzás kategóriában a legtöbb ember dohányos úgy kérdez és egy szimpla ilyen válasz nem fogja megváltozatni ezt...mit gondoltok erről? Értem én jobb lenne ha senki nem dohányzona, mások egészségére is hat bla bla bla de ilyen nem lesz soha valószínűleg...
1. sokan unatkoznak/unatkozunk, és random főoldalon megjelenő kérdésbe is belepofázunk, mert miért ne. Nyugodj meg, motor témában is mindig van pár idióta, aki szerint hülye minden motoros.
2. Azért nagyon sok dohányzós kérdésen érződik, hogy tizenéves írja, aki talán még ki sem próbálta soha. Ne vedd nagyon magadra, de aki itt kérdezi meg, hogy melyik cigi a "gyenge", az nemhogy nem dohányzott még első olvasatra, de még a guglit sem tudja használni. Annak a napi 1-1,5 dobozommal is azt mondom, hogy ne szokjon rá.
2023. febr. 8. 02:27
2/9 anonim válasza:
Hát őszintén nekem az a furcsa, hogy a dohányzás kategória az egészség alatt van. Lehet ezért válaszolnak. Ez a saját véleményem, de lehet a GYIK csinálhatna egy másik dohányos vagy keres-talál részleget és akkor oda nem járnának az "inkább szokj le" egészség kategóriások.
2023. febr. 8. 03:27
3/9 anonim válasza:
"Melyik káros?", "A ... nem káros?" stb kérdéseket én is megválaszolom: "mindegyik káros".
Akár nikotin-mentes, akármilyen "mentes", a tüdő nem arra való, hogy ezeket belélegezd, bármilyen "égéstermékektől mentes gőz" legyen is az.
Tiltott dohánytermékek miatt is szoktak panaszkodni a kategóriában, ezzel kapcsolatosan forráshelyeket kérdezgetni.
2023. febr. 8. 05:10
4/9 anonim válasza:
Az Egészséget listázom és elég sokáig dohányoztam, meg aránylag sokat is. A leszokási módszerekből is elég sokat próbáltam meg amikor nem lehet rágyújtani hosszabb ideig, akkor mi legyen. Dohányos éveim többségében nem élvezeti szerként tekintettem rá, hanem egy káros függőségként, amitől nem bírtam szabadulni. Már akkor is mindenkit lebeszéltem volna, hogy kipróbálja.
2023. febr. 8. 05:13
5/9 anonim válasza:
Én pl. már nem dohányzom, de dohányoztam 15 évig, akkor most válaszolhatok?
2023. febr. 8. 05:43
6/9 Ypszilon1980 válasza:
Attól, hogy valaki egy témában személyesen nem érintett, tapasztalata lehet a környezetéből, illetve lehet ettől függetlenül saját véleménye is. Persze hiába írja oda valaki, hogy hagyd abba, nyilván nem ez fog dönteni, de ez egy fórum, ahol mindenki leírhatja a saját véleményét és a kérdést kiíró eldönti mit tart ezek közül szimpatikusnak, megfontolandónak.
2023. febr. 8. 05:45
7/9 anonim válasza:
Talán mert a családtagjuk dohányzik és passzív dohányosként érintve érzik magukat.
2023. febr. 8. 08:19
8/9 anonim válasza:
azt figyeltem meg, hogy amelyik kérdésnél fel van tüntetve valamilyen formában, hogy dohányzó embereknek szól, azoknál jóval ritkább a nem odaillő válasz.
2023. febr. 8. 10:59
9/9 anonim válasza:
Dohányzó is írhatja azt, hogy ne cigizz, stb., nem biztos, hogy nem dohányzók válaszolnak. Aki dohányzik az tudja, hogy milyen függőséget okoz a cigi, azt is, hogy milyen sok pénz megy el rá, ezért próbál lebeszélni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!