Ebben lehet valami? (Kérdésem túl rövid. )
anno az észak amerikai indiánok kezdtek el dohányt termeszteni,aztán mikor felfedezték amerikát akkor hozták be európába is és rájöttek lassacskán a cigire.
szóval az indiánokat okold ne a dohánygyárakat :DD
Ez nem ilyen egyszerű!
Magában a dohány levélben olyan anygok vannak, amik létfontosságúak az emberi szervezet egészséges működéséhez (ha csak a legismertebbet nézzük: nikotin). Mindezek ellenére azért káros, mert a papír amibe beletekerik, égése során kátrány "gőz" keletkezik, ami pedig rákot okoz.
Az hogy függőséget okoz (szerintem) nem teljesen igaz, mert a melóhelyemen én is dohányzom, de ahogy kitettem onnan a lábam, eszembe nem jutna rágyújtani. (Még hétvégén sem.)
Tehát a dohányzást (mégegyszer: szerintem) csak azok az emberek nem képesek megállni, akik vagy nagyon unatkoznak otthon, vagy olyan társaságban vannak, ahol ciki ha nem gyújtasz rá... (Én a melóhelyemen unatkozom... :-)
De javíts ki ha tévedek!
Sajnos tévedsz. Nekem már nagyon le kellene szoknom és próbálkozom is. 15 éve dohányzom, és függő vagyok. Ha nem jutok cigihez ideges, ingerült leszek, és nagyon sok minden elé eléhelyezem. Már átkozom a pillanatot amikor rászoktam. De eleinte így volt ahogy mondod, de egy idő után már nem ilyen egyszerű. Sok embernek sikerült már ilyen sok év után is leszoknia így én sem adom fel.
Az hogy üzlet az tény, de az emberiséggel egyidős üzlet. Nemcsak az indiánoknál de gyakorlatilag minden kultúrában (a magyaroknál is) vannak utalások hogy már a legrégebbi időkben is szívtak különböző füveket. Ha nem is konkrétan dohányt, de a cigarettázás mint szertartás ősi. Mint a k.vák mindig voltak és lesznek, csakúgy mint dohányosok, kábítószeresek stb...
Mindig szóba jön ez a szertartásos dolog! Pedig a szertartásnak a templomban a helye!
A cigizés nem szertartás!!! A pipázás, vizipipázás, füvezés az! Mert arra rákészül az ember, és nemcsak "bekap" egy cigit a körülmányektől függetlenül, utcán, buszmegállóban, munkahelyen... Mióta a dohányzás 95%-ban cigarettázás, azóta a szertartás része elveszett a dolognak! A "minőség" helyett a mennyiség került előtérbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!