2 év dohányzástól lehet keringési problémám?
Bizony, hogy lehet, hisz növésben/fejlődésben voltál, a nikotin érszűkítő hatása miatt a kapilláris erek körüli szövetek kevesebb oxigénhez jutottak. Egyébként mit vársz? Az orvos megmondta, hogy gáz van, a gyakori meg cáfolja az orvost és megnyugszol?
Beszélj a dokival, hogy vizsgáljon ki, állj elő a cigarettázással és várj amíg a javasolt terápia hatást hoz.
Attól függ, mennyit dohányoztál és milyen az alkatod. A hosszú, vékony alkatúaknál nyilván gyakoribb a végtag fázás, fizikai okokból.
A nikotin egy stimuláns, ami minden egyes szál cigi elszívásakor a perifériás keringést gyakorlatilag összeszorítja. A szervezetnek ez a funkciója arra lenne alapvetően, hogy pl. amikor menekülni kell, akkor a végtagjaidban lévő vér felszabaduljon, vagy amikor fázol, beteg vagy, stb. akkor így fűti magát a test.
A ciginél ezt a funkciót a nikotinnal arra használod, hogy kirugdosd a szervezetedből idegrendszeri szinten ezt az energiatartalékot arra, hogy néhány másodpercig/percig jól érezd magad, adjon egy flash-t.
Nyilván ez nem arra lett kitalálva, hogy olyan gyakran használják, mint ahogy a dohányosok kikényszerítik, ezért a perifériás erek egy idő után rugalmatlanokká válnak és benne maradnak a nikotin okozta állapotban.
Biztos hogy lehet.
Én is amikor bagóztam nagyon fázott a kezem és a lábom is, de szinte jeges volt.
Ahogy leszoktam egy idő után már nem fázik semmim se annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!