A dohányzás vagy a füvezés (marihuána fogyasztása) a károsabb és milyen szempontból?
Dohányzás károsabb.
2-es, az, hogy hallucinálsz-e emberfüggő, valamint az is, hogy ezt hogyan viseled.
EZt szerintem senki nem tudja, mert ha az egyiket szívja valaki , nem tudja hogy a másik az ő rá milyen hatással lenne.
De ha mindkettőt is szívja akkor se tudja hogy milyen a hatása külön külön.
És az is lehet hogy egy másik személynek pedig pont az ellenkező hatása lesz.
SZerintem ami szenvedély azt jobb nem csinálni mert ha rászokik akkor kegyetlen lehet mindegyik.
Igaz én csak bagóztam de az is szörnyű volt.
Kutatás szerint, ha vegyesen szívsz marihuánát és dohányt, az károsabb, mintha csak az egyiket vagy csak a másikat használnád.
Concurrent use of marijuana and tobacco was associated with increased risk (adjusted for age, asthma and comorbidities) of respiratory symptoms (OR 2.39, 95% CI 1.58-3.62) and COPD (OR 2.90, 95% CI 1.53-5.51) if the lifetime dose of marijuana exceeded 50 marijuana cigarettes. The risks of respiratory symptoms and of COPD were related to a synergistic interaction between marijuana and tobacco.
Sokan sima jointot szívnak, szűrő helyett csigával. Vagy rosszul tekerik meg, túl sok papírt használnak. Az pl sokkal rosszabb a ciginél, ahol legalább szemcseméretre szűrt füstöt szívsz.
Sajnos sok füves vígjáték a papírból szoborépítést, és a mindenféle idióta módon megtekert papírszívást népszerűsíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!