Nem az volna korrekt ha azok akik rendszeresen dohányoznak
és/vagy alkoholt fogyasztanak, elesnének az
egészségügyi biztosítástól?
Figyelt kérdés
A cigaretta meg az alkoholos italok árának a 40%-a, a tanügynek, egészségyügynek meg a jobb életmód utáni kutatásokkal foglalkozó intézeteknek a rendelkezésükre álló pénzösszeget szaporítaná.
Persze. És azok akik valaha is ittak cukros üdítőt azok is. Meg akik direkt extrém sportot űznek. És akik depressziósak azok se, hisz ők gondolkodnak rosszul. És igazából aki nem hasznos a társadalomnak, annak se kéne biztosítani.
2015. szept. 24. 18:13
2/8 anonim válasza:
Nem lenne korrekt, mert a dohányosnak is a fejére eshet mondjuk egy tégla, és egy ilyen balesetnek a kockázatát az életmódja nem fokozza.
A gondolat viszont, hogy ne fizessünk mindent a közösből igazságosnak tűnik. Legszívesebben azokon kezdeném a bevezetését, akik részegen vagy bedrogozva okoznak balesetet.
Bekockáztatnám, hogy kötelezően fizessék be a biztosító számlájára, a sérült(ek) teljes kórházi kezelésére és rehabilitációjukra fordított összeget. Más bünti szerintem nem is kell.
2015. szept. 24. 18:16
3/8 anonim válasza:
Az elsőnek igaza van.
Ha megiszom évi fél deci minőségi whiskyt, azzal miért vagyok rosszabb, mint a cukrokat evő átlag?
Nem is tudod leellenőrizni, ki iszik alkoholt, s jobb is. Borzalmas lenne egy ilyen agyonszabályozott, agyonellenőrzött világ. De nem is lehetne megoldani.
2015. szept. 24. 18:17
4/8 anonim válasza:
Miért? Gondolod, hogy aki dohányzik és alkoholt fogyaszt, az nem fizet társadalombiztosítást?? Közel 40 évesen szoktam rá a cigarettára és igen, iszom is. Addig szerinted én mennyit fizettem be? Nem keveset.. És ha épp leukémiás leszek, vagy autoimmun beteg - amiknek semmi köze az egészségtelen életmódhoz -, akkor engem ássanak el élve??
Menj már ezzel a marhasággal máshová ötletelni.
2015. szept. 24. 20:36
5/8 Enikő64 válasza:
Ne legyünk már csőlátású demagógok;dohány-,alkohol-,szerencsejáték ....jó bevételt biztosít az államkasszának !Nem az volna korrekt,ha azok,akik évek óta nem fizetnek semmiféle társadalom- és egészségügyi hozzájárulási járulékot (!) - AZOK "elesnének" mindenféle egészségügyi-, társadalmi-,szociális szolgáltatástól ?
2015. szept. 25. 07:47
6/8 anonim válasza:
Persze, hiszen mint tudjuk ha a dohányos leesik a lépcsőn és kitöri a lábát, karambolozik vagy örökletes rövidlátásban szenved az is a cigaretta hibája.
2015. szept. 25. 17:22
7/8 A kérdező kommentje:
A lényeget a 2-es értette, de az elképzelés nem kivitelezhető szerintem sem egyelőre, viszont az sem helyes, hogy amíg azok akik teljesen önpusztító életet élnek, ugyanolyan mértékben részesednek az erre a célra szánt összegből legtöbb esetben 10-szeresen is mint az aki minden nap sportol és megpróbál egészségesen élni. A célom az lenne, hogy rávegyük az embereket az egészséges életmódra bármi is legyen ennek az ára.
2015. szept. 25. 22:08
8/8 anonim válasza:
Ez már most is teljesül ezeket a termékeket megadóztatják amiből lehet fizetni a kórházi számlát és a drága cigi elég sok embert motivál a leszokásban. A cigaretta árának jelentős része adó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!